Cum se Tratează Natural Infecția cu Helicobacter Pylori

Infecția cu Helicobacter pylori este cea mai răspândită infecție din lume și afectează aproximativ 50% din populație. Bacteria infectează mucoasa stomacului, fiind responsabilă de apariția gastritelor cronice, ulcerelor gastrice și duodenale, adenocarcinoamelor sau limfoamelor gastrice.

De o rezistență covârșitoare

Helicobacter pylori (HP) trăiește exclusiv în stomacul uman și este singurul organism cunoscut care poate trăi într-un mediu atât de acid și dur.

Denumirea de Helicobacter se datorează formei elicoidale, bacteria având capacitatea de a se fixa în peretele stomacului, cu scopul de a-l coloniza. De regulă, mediul acid din stomac nu permite supraviețuirii bacteriilor, însă HP secretă o enzimă (urează) ce îi permite supraviețuirea în sucul gastric, neutralizându-l.

Cum acționează bacteria în stomac?

Acidul clorhidric și pepsina sunt două substanțe produse de stomac. Acestea sunt ținute la distanță de peretele stomacului de către mucus, însă bacteria acționează în două moduri: într-o primă fază, ea crește secreția de suc gastric, ca apoi să slăbească structura mucoasei gastroduodenale.

Mai puțin protejat de către mucus, peretele stomacului sau al duodenului este atacat de secreția mare a sucurilor gastrice, fapt ce are ca urmare declanșarea bolii.

endoscopie

Infestare cu HP

Cum se transmite Helicobacter pylori?

Igiena deficitară este principala cauză a infectării. Aceasta proveni atât din ignoranță, caz în care populația neglijează spălatul pe mâini înaintea mesei, sau din alimentele infestate, consumate fără a fi spălate sau fierte.

Bacteria este prezentă pe majoritatea alimentelor, indiferent că sunt de origine animală sau vegetală, însă există și în ape provenite din surse neverificate, cu conținut microbiologic redus.

Cât despre transmitere, aceasta se poate realiza de la om la om (sărut, atingere, etc.), cât și prin veselă infestată, așa cum se întâmplă atunci când se mănâncă cu tacâmurile altor persoane, la restaurant sau cantine cu igienă deficitară.

Manifestările infecției cu Helicobacter pylori

La infectarea cu această bacterie, simptomele lipsesc, în cele mai multe cazuri, însă boala se poate manifesta sub următoarele semne: arsuri la stomac, indigestie, dureri și disconfort abdominal, balonare imediat după servirea mesei, eructații frecvente, senzație de sațietate precoce, scădere ponderală, halenă, vomă sau greață.

Diagnosticarea infecției nu se face însă doar pe baza unor simptome, ci necesită anumite investigații și analize de laborator, precum endoscopie, testul respirator cu uree (neinvaziv), analiza sângelui și efectuarea testelor imunologice.

Remedii naturiste împotriva Helicobacter pylori

1. Mierea de Manuka

Mai puțin cunoscută în România, mierea de Manuka este un antibiotic extrem de puternic, cu proprietăți unice în lume, o soluție de doar  5% cu această miere putând elimina infecția cu Helicobacter pylori.

♣ Într-un pahar cu apă călduță se dizolvă o lingură de miere Manuka (Activă/UMF) și se servește cu 15 minute înainte de fiecare masă, pe o perioadă de o lună.

♣ Se folosește o linguriță de miere de Manuk UMF +15 care se unge pe o felie de pâine și se servește cu o oră înaintea meselor principale. După ce se înghite întreaga felie de pâine, în înghițituri mici, nu se bea și nu se mănâncă nimic timp de 30 de minute.

Atunci când durerile de stomac scad în intensitate, cantitatea poate fi diminuată. Ameliorarea simptomelor se va resimți după doar câteva zile, iar bacteria dispare și ea în timp, de regulă după 2-4 luni.

propolis

Miere – Propolis

2. Cura cu propolis

Propolisul, un puternic antibiotic natural distruge nu mai puțin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și neutralizează 30 de tipuri de virusuri.

Se administrează 40 de picături de tinctură de propolis 30%, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Dizolvată într-un pahar cu lapte cald, tinctura se bea pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.

Tinctură de propolis: la 100 gr. alcool de 80-90 grade se adaugă 30 gr. propolis tăiat în bucăți mici, asemenea boabelor de porumb. Alcoolul cu propolisul se introduc într-un vas și se încălzesc la 40 de grade Celsius, amestecându-se bine în tot acest timp. Această procedură se repetă de 6-7 ori într-o săptămână. Se lasă la macerat 5-7 zile, după care se separă lichidul de depuneri, iar ce a rămas se strecoară prin tifon dublu.

3. Obligeana (acorus calammus)

Obligeana, cu al său efect antitumoral demonstrat, reprezintă un factor de prevenție a cancerului gastric și a cancerului cu localizare digestivă (HP).

Se ia câte o jumătate de linguriță de pulbere de rădăcină de obligeană, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Prezintă efect antibiotic și calmant gastric.

4. Lemnul dulce (Glyicyrrhiza glabra)

Lemnul dulce protejează pereții stomacului de eventuale leziuni, vindecându-le deja pe cele existente și atenuând simptomele infecției cu HP.

Se iau 4 lingurițe pe zi de pulbere de rădăcină de lemn dulce, pe stomacul gol, în cure de 14 zile. Se face o pauză de alte 14 zile.

5. Cura cu boabe de ienupăr

Cura cu boabe de ienupăr durează 23 de zile și necesită 213 boabe de ienupăr. În prima zi se iau 4 boabe, în a doua zi se iau 5 boabe, cantitatea crescând progresiv până în ziua a 12-a, când se vor lua 15 boabe.

Începând cu ziua a 13-a, se scade câte o boabă zilnic, până la sfârșitul curei, când se va ajunge din nou la cele 4 boabe. Atenție, însă! Înainte de înghițire, boabele de ienupăr vor fi mestecate foarte bine.

6. Ulei volatil de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)

Uleiul volatil de arbore de ceai se găsește în magazinele naturiste și se administrează câte 3 picături, de 4 ori pe zi, în cure de 15-20 zile, urmate de 30 de zile de pauză.

Conform studiilor de laborator, produsul prezintă efecte antibiotice împotriva Helicobacter pylori.

loading...
Loading...

5 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 5

    remediile astea naturiste sunt valabile NUMAI DACA SE TINE SI REGIM ALIMENTAR……Atunci DA isi fac efectul…….Dar daca se mananca gras, prajit si se bea alcool…..niciodata nu se va vindeca cineva cu vreun remediu naturist….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *