Cum se foloseşte ARMURARIUL pentru prevenirea şi tratarea CANCERULUI (reţete + cure)

Nu mai este o noutate faptul că armurariul (Silybum marianum) conţine substanţe cu o extraordinară acţiune benefică asupra ficatului.

În prezent, armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale împotriva afecţiunilor hepatice.

Armurariul şi boala canceroasă

Mai mult decât atât, seminţele de armurariu au stârnit interesul ştiinţei, a cercetătorilor care caută noi mijloace pentru prevenirea şi combaterea cancerului. Zecile de studii, unele finalizate, altele aflate în curs de derulare, arată faptul că seminţele plantei sunt un inamic de temut al bolii canceroase.

Specialiştii le recomandă atât persoanelor sănătoase, pemtru a preveni această maladie de temut, cât şi persoanelor deja bolnave, pentru a putea combate boala şi pentru a-i diminua efectele nocive asupra organismului.

armurariu

Curele cu armurariu previn boala canceroasa

Cura cu armurariu – pentru prevenirea cancerului

Se recomandă ca la fiecare schimbare de anotimp, să urmaţi o cură cu seminţe de armurariu. Planta activează sistemul imunitar, favorizând fagocitarea celulelor maligne. În acelaşi timp, aceasta neutralizează radicalii liberi, reîntinerind organismul.

În rândul populaţiilor mediteraneene şi din Asia Centrală, unde armurariul este consumat în mod tradiţional, s-a constatat o incidenţă a cancerului de până la 3 ori mai mică.

♣ Se administrează 4 linguriţe de tinctură de armurariu, zilnic, timp de 3 săptămâni.

Cura cu armurariu – contra efectelor chimioterapiei

Persoanele care recurg sau au recurs la medicaţia de sinteză, pentru combaterea bolii canceroase, sunt sfătuite să urmeze cura cu armurariu. Studiile realizate au arătat că seminţele de armurariu se numără printre puţinele remedii cunoscute care au eficienţă dovedită în combaterea efectelor adverse, teribile de altfel, ale citostaticelor.

Următorul tratament susţine activitatea hepatică, menţine capacitatea de luptă a sistemului imunitar, împiedicând apariţia simptomelor neurologice provocate prin administrarea acestui tip de medicaţie.

♣ Se consumă 1 litru de infuzie combinată de armurariu, cu un sfert de oră înainte de mese, în cură de 20 de zile.

Cura cu armurariu – contra cancerului de prostată şi hepatic

În aceste două localizări ale bolii canceroase, seminţele de armurariu şi silimarina (un complex de principii active secretate de această plantă) au arătat o acţiune favorabilă.

Studiile de laborator au pus în evidenţă acţiunea curativă a armurariului şi în: cancerul pulmonar, cancerul la sân, cancerul ovarian, cancerul la intestinul gros şi cancerul de piele. În prezent, studiile prin care se speră că se va  confirma eficienţa acestei plante lipsite de toxicitate în toate aceste forme de cancer sunt în derulare.

♣ Ca adjuvant în cancerul de prostată şi hepatic, se administrează câte 1 linguriţă de pulbere de seminţe de armurariu, pe stomacul gol (se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă), de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile, cu 10 zile de pauză.

pulbere de armurariu

Pulberea de armurariu, adjuvant in cancer

Reţetele pentru cure

Pulbere de armurariu

Seminţele de armurariu (se găsesc în magazinele naturiste) se macină cu râşniţa electrică de cafea,  după care se face o cernere prin sită. Se păstrează într-un borcan ermetic închis, la rece şi la întuneric, nu mai mult de 4-5 zile. Cu toate acestea, este bine ca pulberea să fie preparată cu 5-10 minute înainte de administrare – se previne astfel oxidarea principiilor active.

Tinctură de armurariu

Într-un borcan se pun 20 de linguri de pulbere de seminţe de armurariu, care se acoperă cu alcool alimentar de 50 de grade, amestecând încontinuu. Se lasă deasupra un loc liber de două degete. Borcanul se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat timp de 14 zile, după care se strecoară. Extractul obţinut se pune în sticluţe mici, închise la culoare. Termenul de valabilitate de la data preparării este de  maximum 2 ani.

Infuzie combinată de armurariu

Într-o jumătate de cană de apă, se lasă la înmuiat 1-2 linguriţe de pulbere de seminţe de armurariu, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul obţinut se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu o jumătate de cană de apă fierbinte timp de 20 de minute, după care se lasă la răcit. În final, se combină cele două extracte.

4 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    cred ca pentru credibilitatea dvs. NU ar trebui sa folositi astfel de expresii ” prevenirea si tratarea cancerului” …..nu stiti ce e aia si nu stiti cum arata disperarea in fata cancerului, mai ales cand e vorba de un copil!!!!

  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *