Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Cum se face cel mai bun UNGUENT de ARDEI IUTE pentru anotimpul rece

Condiment apreciat în mai toate bucătăriile lumii, ardeiul iute este, totodată, leac importat pentru multe boli.

Unguentul de ardei iute preparat în casă este un remediu extrem de util în sezonul rece, având excelente efecte antireumatice.

Unguent de ardei iute

Ingrediente

  • 1 pachet de unt (200 g)
  • 3-4 linguri de ardei iute, tăiat mărunt (mai ales partea cu semințe)

Cum se procedează

– Se ia untul și se pune într-o oală, pe foc. Se lasă până când untul se topește și începe să fiarbă în clocot mic, îndepărtându-se cu o lingură spuma formată.

– După 15-25 de minute, spuma – albă până atunci – devine roșiatică și apare un ușor miros de ars. Se va observa că untul și-a pierdut tulburarea și a devenit foarte limpede, astfel încât să se poată vedea fundul vasului în care a fost pus.

– În untul clarifiat încins se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt și se amestecă foarte bine, la foc mic, timp de 10 minute, după care se lasă unguentul să se răcească puțin și se filtrează. Unguentul se păstrează la rece.

La ce folosește

Unguentul de ardei iute are efecte antireumatice excelente, de intensificare a circulației sanguine periferice și de redare a mobilității articulațiilor.

Unguentul de ardei iute este un excelent antireumatic

Se folosește în:

  • artrite;
  • poliartrite reumatoide;
  • la masaj ușor în nevralgie și în crizele de lombosciatică;
  • pe articulațiile dureroase;
  • în cazul sechelelor rămase din traumatisme mai vechi.

Pe perioada anotimpul rece, aceste unguent va fi de un real ajutor persoanelor friguroase, care au extremitățile corpului reci, cu circulația slabă.

Observații

Ardeiul iute conține alcaloizi, dintre care cel mai important este capsaicina, care imprimă gustul iute și arzător. Capsicina are acțiune puternic rubefiantă (revulsivă), ceea ce înseamnă că înroșește și ȋncălzeşte zona pe care se aplică preparatul.

Acest unguent nu este suportat de toată lumea. Capsaicina din ardeiul iute poate declanșa reacții alergice severe.

Din acest motiv, înainte de a folosi unguentul, se va face o probă, întinzându-l pe o porțiune mică de piele.

Dacă apar inflamații, senzații de mâncărime sau usturime intensă, înseamnă că există sensibilitate alergică la acest produs, și, în consecință, nu va fi utilizat.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>