Cum să ‘’topiți’’ ușor până la 4 kilograme într-o lună cu TECI de FASOLE

Tecile uscate de fasole (Fructus phaseoli sine semine) se pot obține în gospodărie sau se pot procura de Plafar, de la magazinele cu ceaiuri.

Tecile de fasole conțin aminoacizi (arginină, asparagină, tirozină, triptofan), săruri minerale, cele mai importante fiind cele de fosfor, precum și derivați flavonozidici.

Ajută la slăbit

Efectul de slăbire a tecilor de fasole e provocat de eliminarea apei din țesuturi.

Tecile de fasole sunt considerate un adevărat medicament de slăbit: stimulează tranzitul intestinal și au proprietăți diuretice, ajutând astfel la o scădere mai rapidă în greutate.

Conțin minerale, aminoacizi și vitamina C, cu efect diuretic, detoxifiant și de curățare a rinichilor și a căilor urinare.

Mai mult decât atât, ceaiul din teci de fasole reglează nivelul de zahăr din sânge, fiind un remediu bun pentru diabetici.

Decoct din teci de fasole pentru slăbit

Se pune la fiert  1 litru de apă. Când dă în clocot, se adaugă 4-5 linguri de teci de fasole zdrobite și se lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc și se lasă la macerat minimum 6 ore, în vas cu capac.

Se strecoară și se bea de-a lungul unei zile, timp de cel puțin 3 săptămâni, în care se evită mâncatul după ora 18. Se pot pierde până la 3-4 kilograme într-o lună.

Reguli generale în cura cu teci de fasole

• pe durata curei se exclud carnea de porc și grăsimile, mezelurile și băuturile acidulate, dulciurile făinoase cu cremă

• obligatoriu: dimineața, după trezire, se bea 1 pahar cu apă lăsată de peste seară, în care se pune 1 linguriță de oțet de mere organic

• seara nu se mănâncă nimic după orele 18.

Ceaiul din teci este un diuretic excelent, deoarece reduce cantitatea de zahăr din sânge, curață organismul de toxine și, mai ales, igienizează rinichii și căile urinare.

Cu ceai din teci se obțin rezultate bune și în tratamentul împotriva acumulării de apă în țesuturi (hidropizie).

Consumat regulat, acesta mărește cantitatea de urină, înlăturând în acest fel excesul de apă din corp. Odată cu apa se elimină și toxinele, ceaiul din teci de fasole fiind util și în ameliorarea stărilor reumatice.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *