Cum să scăpăm rapid de TOXIINFECŢIA ALIMENTARĂ

Toxiinfecţia alimentară este o infecţie digestivă contractată prin ingestia de alimente contaminate cu diferite bacterii şi cu toxinele lor.

Atunci când consumăm alimente sau apă contaminată cu felurite microorganisme parazite,  echilibrul florei de la nivelul intestinului este perturbat, un microorganism proliferează în exces şi apare infecţia intestinală, manifestată prin diaree, însoţită sau nu de alte simptome.

Pentru că cele mai multe infecţii intestinale sunt produse de viruşi sau de bacterii mai puţin agresive, ele se pot trata la domiciliu, fără nici un fel de medicament, vindecându-se, practic, de la sine.

În faza de convalescenţă a bolii, pentru combaterea diareei şi a toxiinfecţiei alimentare, este bine să fie introduse în alimentaţie următoarele alimente:

Zeamă de orez

Se obţine prin scurgerea orezului bine fiert în prealabil. Zeama de orez este ca o supă foarte săracă în calorii, având o faimă bine meritată de remediu antidiareic.

Este poate cel mai bine tolerat aliment în caz de diaree şi de infecţie intestinală, având efect astringent, ajutând la restabilirea echilibrului electrolitic şi protejând mucoasa digestivă de efectele distructive ale infecţiei.

Iaurturi probiotice

Iaurturile care conţin culturi vii de bacterii, în special Bifidus şi Acidophillus, au proprietatea de a reechilibra rapid flora intestinală. Un simplu tratament cu aceste iaurturi elimină pe cale naturală bacteriile patogene din intestin, reface imunitatea locală şi ajută la redobândirea funcţiilor colonului. Se consumă 250 ml. de iaurt pe zi, simplu, necombinat cu alte alimente, minimum 1 săptămână.

Piureul de morcovi aduce un aport important de minerale in organism

Orez fiert, piure de cartofi şi piure de morcovi

Preparate foarte simplu, doar cu apă şi sare la început, abia în faza de convalescenţă putând fi introdus uleiul în prepararea lor. Sunt foarte uşor digerabile, sunt bine tolerate de intestin şi aduc un aport important de minerale în organism – aport binevenit după eliminarea masivă a acestor minerale prin scaun.

Banane şi mere

Vor fi introduse gradat, sistându-se imediat administrarea lor dacă se intensifică din nou diareea. Aduc un aport important de potasiu (eliminat masiv prin scaunele diareice), contribuind la restabilirea echilibrului electrolitic al organismului.

Scorţişoară

Amestecul obţinut dintr-o jumătate linguriţă praf de scorţişoară şi câteva linguriţe de miere, consumat pe stomacul gol, este un remediu antibiotic foarte puternic, eliminând bacteriile patogene din intestin şi prevenind recidivele infecţiei.

Usturoi

Înghiţit cu totul, pe nemestecate, ca o pastilă, până la patru căţei odată (de mărimi mici). Ajuns nedigerat în intestin, usturoiul are o puternică acţiune antibiotică, antivirală şi antiparazitară.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *