Cum să scăpăm de DURERILE de DINŢI, cu un ardei iute şi sare – trucuri inteligente

Durerile de dinţi, printre cele mai greu de suportat, indică prezenţa unei carii, a unei infecţii sau unei inflamaţii ale gingiilor sau dinţilor.

Până la vizita la dentist, pentru oprirea durerii de dinţi poate fi luată în calcul alternativa medicamentelor naturale, cu efect analgezic.

Bicarbonat de sodiu

Masajul cu bicarbonat de sodiu combate gingivitele. Elimină tartrul dentar, neutralizând bacteriile ascunse între dinţi şi gingii.

Se prepară o pastă din bicarbonat de sodiu, puţină sare fină şi apă, care se aplică, cu degetul, pe porţiunile inflamate ale gingiei şi se masează uşor cu o periuţă de dinţi moale.

Tratamentul se repetă de mai multe ori pe zi.

Ceapă coaptă

Se coace o ceapă şi se înveleşte într-o batistă.

Pentru dintele dureros din partea dreaptă a gurii, batista cu ceapă coaptă se pune pe pulsul încheieturii mâinii drepte; dacă dintele dureros se află în partea stângă a gurii, batista se aplică pe pulsul încheieturii mâinii stângi; pentru dinţii dureroşi din faţă, batista se pune pe dosul palmei, dedesubtul articulaţiei degetului arătător.

Ardei iute

Capsaicina din compoziția ardeiului iute reduce durerea şi inflamatia prin blocarea substanţei P din organism – un compus necesar pentru transmiterea impulsurilor dureroase.

Pentru potolirea durerilor de dinţi, se ia un ardei iute roşu (preferabil), se taie puţin la vârf şi i se îndepărtează seminţele. Se umple cu sare, iar peste acesta se toarnă oţet de vin tare.

Ardeiul astfel umplut se introduce în cuptorul încins, iar când oţetul începe să fiarbă, preparatul (ardeiul) se scoate. Se ia un tampon de vată, se înmoaie în zeama ardeiului şi se aplică imediat pe dintele dureros, lăsându-l să acţioneze până când se răceşte.

Tratamentul se repetă de mai multe ori.

Usturoi

Usturoiul este un anestezic, calmând durerile din dinţi.

O felie de usturoi curăţat se aplică pe dintele afectat.

ardei iute

Ardeiul iute si piperul alina durerile de dinti

Argilă cu apă

Antiseptică şi antiinflamatoare, argila calmează durerile de dinţi.

Se prepară o pastă din argilă şi apă, care se aplică pe dinte. La exterior, pe locul dureros, se poate aplică o cataplasmă cu argilă, care, de asemenea, are rezultate pozitive în ceea ce priveşte diminuarea durerilor insuportabile de dinţi.

Sare cu bicarbonat

Sarea cu bicarbonat este un alt remediu la îndemâna fiecăruia dintre noi, care dă rezultate rapide pentru calmarea durerilor de dinţi.

Se prepară un amestec dintr-o linguriţă de sare la un pahar cu apă caldă, la care se mai adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Cu acest preparat se clăteşte gura de câteva ori pe zi.

Pudră de ghimbir cu apă

Analgezic activ, ghimbirul reduce durerile dentare.

Puţină pudră de ghimbir se amestecă cu apă, suficientă cât să formeze o pastă, care se aplică pe locul dureros.

Pâine prăjită, cu alcool şi piper

Se înmoaie o felie de pâine prăjită cu alcool, iar peste ea se presară piper proaspăt măcinat. Se aplică felia de pâine cu partea piperată pe partea fetei unde există durerea de dinţi.

Cuişoare şi ulei de măsline

Cuişoarele sunt bogate în eugenol, substanţă care combate infecţiile bacteriene şi  diminuează durerile dentare.

 – Se ţine un cuişor pe dintele dureros – va acţiona ca un anastezic.

 – Se mai poate amesteca în părţi egale ulei de cuişoare şi ulei de măsline (sau alt ulei), în care se înmoaie un tampon de vată, cu care se masează dintele dureros şi gingia din jur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *