Cum să Preparați Acasă Pastă de Dinți Naturală

Pe lângă igiena propriu-zisă a corpului uman, igiena orală joacă un rol important în sănătatea organismului. În majoritatea pastelor de dinți sunt introduse ingrediente comerciale toxice, de aici nelipsite fiind zahărul, florura și coloranţii artificiali.

În ceea ce privește fluorul din pastă de dinți, părerile sunt încă împărțite, stomatologii recomandându-l, însă alte voci specializate susțin că acesta poate fi toxic pentru creier, favorizând îngălbenirea dinților și dezvoltând riscul de apariție a cariilor.

Ingredientele toxice comerciale sunt din ce mai des înlocuite cu produse naturale, în această ecuație fiind inclusă și pasta de dinți, care poate fi preparată simplu și rapid, din produse accesibile.

Rețetă pastă de dinți naturală cu argilă albă

  • Ingrediente

80 gr. argilă albă (caolin), 25 gr. carbonat de calciu (se găsește la farmacie), 25 gr. bicarbonat de sodiu, 25 gr. sare de mare neiodată fină, 5 gr. ulei de cocos (sau alt ulei greu perisabil), 18 gr. glicerină (se găsește la farmacie – leagă compoziția), 7 picături ulei esențial mentă, 7 picături ulei esențial salvie, pulbere de măceșe și spirulină (opțional), apă cât cuprinde

Cu toate că nu este spumantă, pasta este ușor abrazivă și dezinfectantă, înlocuind cu succes pastele din comerț.

Pastă de dinți naturală cu ulei de mentă

  • Ingrediente

 ½ ceașcă de bicarbonat de sodiu, 20 picături ulei de mentă (se găsește la plafar), 10 picături ulei de mir (opțional)

  • Mod de preparare

Într-un borcan mic cu capac se amestecă toate ingredientele și se agită bine până la omogenizare. La spălare se va folosi o cantitate mică de pastă.

Uleiul de mentă împrospătează respirația, distruge bacteriile și decongestionează sinusurile, în timp ce uleiul de mir se prezintă cu proprietăți antibacteriene și antifungice. Bicarbonatul de sodiu albește dinții, protejând gingiile și restabilind un ușor mediu alcalin.

pasta naturala

Pasta de Dinti Naturala

Pastă de dinți cu sare și bicarbonat de sodiu

Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță de sare de mare fină, o picătură de ulei de mentă sau de cuișoare și câteva picături de apă, amestecând bine, până la formarea unei paste cremoase.

În cazul în care compoziția este prea groasă, se mai adaugă cu atenție apă.

Pastă de dinți cu ulei de cocos

♣ Se amestecă 6 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri de ulei de cocos călduț, 10 picături ulei de mentă sau cuișoare și o linguriță de peroxid de hidrogen 3%. Se amestecă bine ingredientele, până când acestea capătă o textură cremoasă

♣ Dacă pasta este prea subțire, se mai poate adăuga bicarbonat de sodiu, iar în cazul în care este prea groasă, se poate subția cu ulei de cocos

Pasta de dinți se depozitează într-un recipient opac, având grijă ca la spălarea pe dinți cu aceasta să nu se înghită, întrucât conține peroxid de hidrogen.

Pastă de dinți cu miere

Se amestecă bine 2 linguri de ulei de cocos călduț, 2 linguri de argilă albă, 3 linguri de apă, un vârf de sare de mare, 1 lingură de miere, 1 linguriță bicarbonat de sodiu și 6-8 picături ulei esențial de cuișoare (sau mentă).

Se adaugă suficientă apă astfel încât, după răcire, amestecul să nu devină prea dur.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *