Cum să oprim un ATAC de CORD într-un minut – remediul pe care trebuie să îl avem mereu la îndemână

Milioane de persoane suferă un atac de cord, anual. Acesta poate surveni brusc şi poate duce la decesul persoanei care suferă.

Un atac de cord sau infarct miocardic presupune deterioarea permanentă a muşchiului inimii. Are loc atunci când un cheag de sânge se blochează în vasele din inimă, oprindu-i funcţionarea corectă.

Înainte de toate, dacă sunteţi martorul unui atac de cord, iar o persoană simte o durere puternică în piept, care persistă, chemaţi urgent ambulanţa.

Ardeiul iute Cayenne poate salva viaţa

Următorul mod de a opri atacul de cord trebuie folosit ca prim ajutor doar în cazuri extreme. Nu salvaţi persoana de sine stătător, dacă aveţi posibilitatea de a chema un medic.

Există însă situaţii în care nu se poate aştepta, iar chiar şi în cazul administrării pastilelor, nimic nu poate ajuta.

Doctorul J. Christopher şi doctorul Richard Schultz şi-au dedicat mai bine de jumătate din viaţă pentru a studia această problemă. Concluzia la care experţii au ajuns este cu adevărat surprinzătoare. Potrivit acestora, atacul de cord poate fi oprit într-un minut cu ajutorul unui aliment.

Este vorba despre ardeiul iute, asupra căruia Johnson Christopher a făcut cercetări care au durat mai bine de 35 de ani. Rezultatele au fost însă pe măsura aşteptărilor.

ardei cayenne atac de cord

Ardeiul iute Cayenne transporta sangele in tot organismul

Cum se procedează

Ardeiul iute Cayenne, căci despre el este vorba, poate fi găsit în supermarketuri, magazine alimentare orientale sau magazine naturiste. Conform experţilor, acesta este un aliment puternic, care stabilizează bătăile inimii, transportă sângele în toate părţile organismului, echilibrând astfel circulaţia. Uimitorul remediu are un efect hemostatic, oprind sângerarea instantaneu şi ajutând la recuperarea unui atac de cord într-un minut.

Înainte de toate, pentru a funcţiona, remediul trebuie administrat pacientului conştient. Pentru a stopa un eventual atac de cord, se adaugă  1 linguriţă de ardei iute măcinat (se macină pulpa uscată, fără seminţe – se păstrează ȋntr-un borcan închis ermetic) într-un pahar de apă, şi se consumă.

Ardeiul iute măcinat nu se administrează ca atare, întrucât cantitatea mare de capsaicină irită căile respiratorii, pielea şi mucoasa.

Extractul din ardei iute, recomandat persoanelor inconştiente

În cazul în care persoana este inconştientă, este recomandat extractul de ardei iute, pe care este bine întotdeauna să îl avem la îndemână, aşa cum este şi cazul ardeiului iute măcinat. Următoarea tinctură este indicată ca cel mai bun remediu pentru cazurile de urgenţă de atacuri de cord. Iată cum se prepară:

Tinctură de ardei iute

Ingrediente

  • pulbere de ardei iute cayenne
  • 1-3 ardei cayenne proaspeţi
  • alcool de 50 grade (se poate utiliza vodcă)
  • un recipient de sticlă de 1 litru
  • Mai este nevoie de o pereche de mănuşi (opţional).
ardei cayenne atac de cord.

Aveti intotdeauna la indemana pulbere de ardei iute

Mod de preparare

Se pun mănuşile, pentru siguranţă. Se umple un sfert de sticlă cu pulbere de ardei iute, peste care se toarnă suficient alcool încât să acopere complet praful.

În blender, se adaugă ardeii proaspeţi cu puţin alcool, astfel încât să se obţină o pastă. Se adaugă amestecul în sticlă, în aşa fel încât ¾ din recipient să fie umplut.

Se umple sticla cu alcool, iar conţinutul se tine într-un loc întunecos timp de două săptămâni (se poate lăsa şi 3 luni), apoi se strecoară. În toată această perioadă, flaconul se agită de mai multe ori pe zi. Se păstrează într-o sticlă de culoare închisă.

Cum se procedează

Dacă pacientul este inconştient, puneţi 1-3 picături sub limbă, şi începeţi resuscitarea. Repetaţi tratamentul după 5 minute, continuând astfel până când starea pacientului se îmbunătăţeşte.

În cazul în care pacientul este conştient, i se administrează 5-10 picături de tinctură, iar după 5 minute încă 5-10 picături. Repetaţi tratamentul până când starea pacientului se îmbunătăţeşte.

Precauţii

Această metodă de a opri atacul de cord trebuie folosită ca prim ajutor doar în cazuri extreme. Conţinutul articolului este doar informativ şi nu reprezintă un substitut pentru sfatul medicului.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *