Cum să ne parfumăm CASA în mod natural cu SCORȚIȘOARĂ

În comerț se găsesc foarte multe produse care acoperă mirosurile grele din casă.

Cu toate acestea, odorizantele de cameră au în componența lor numeroase substanțe chimice.

Deși miros foarte bine și împrospătează aerul din locuință, odorizantele pot provoca grave alergii și probleme serioase ale sistemului respirator.

În plus, substanțele pe care le au în componența lor sunt iritante nu doar pentru mucoasa nazală, ci și pentru ochi.

Odorizantele sunt periculoase și pentru cei copii, șansele ca aceștia să dezvolte probleme ale sistemului respirator fiind numeroase.

Se poate opta, în schimb, pentru odorizante sănătoase, 100% naturale, care vor ȋmprospăta aerul din locuință într-un mod natural.

  • Se pune 1 cană de apă într-o cratiță, la foc mic. Apoi, se pune în vas câte 1 linguriță de scorțişoară, cuișoare, ghimbir, anason sau chimen. Se lasă să fiarbă suficient, astfel încât aburii parfumați să își facă simțită prezența. Optional, se poate adăuga și coajă sau suc de fructe, în special citrice. Soluția obținută se pune în vase special folosite pentru împrospătarea casei. Astfel, în bucătărie, în dormitor sau în sufragerie se poate simți un parfum discret și deosebit.
  • Se fierb, ȋmpreună cu 1 cană de apă, 4 bețișoare de scorțișoară, 1 linguriță de cuişoare, coaja de la 1 măr şi coaja de la 1 portocală/grapefruit. Soluția obținută se pune în vase special folosite pentru împrospătarea casei.

  • Se fierbe 1 litru de apă în care se adaugă, apoi, 5-6 bețișoare de scorțișoară. Dincolo de mirosul care se va împrăștia în casă în timpul preparării, se poate utiliza lichidul respectiv într-un tub cu pulverizator, pentru a ȋmprospăta încăperile din toată casa. Două sau trei pulverizări sunt suficiente pentru a oferi casei o mireasmă deosebită.
  • Se fierb coji de portocale și lămâie cu vanilie, scorțişoară și nucșoară. Se adaugă apă, suficientă cât să acopere ingredientele și se lasă amestecul să clocotească pentru  jumătate de minut. După ce s-a răcit, se strecoară apa parfumată și se pune într-o sticlă cu pulverizator. Se poate folosi atât pentru cameră, cât și pentru dulapurile de haine sau pentru cămara din bucătărie.
  • Se amestecă 1 măr tăiat în bucăți, coaja de la 1 portocală, 1 băț de scorțişoară, 1 lingură de nucşoară, 1 lingură de esență de vanilie, 1 lingură de esentă de migdale și o cană și jumătate de apă. Se fierb împreună și se lasă aroma să pătrundă în toată casa.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.