Tratamente naturiste

Cum să ne îngrijim PIELEA și PĂRUL cu CEAI NEGRU

Ceaiul negru are diferite proprietăți din cele mai benefice asupra sănătății.

Pe lângă aroma sa unică și rolul revigorant, ceaiul negru are nenumărate efecte benefice asupra pielii și părului.

Aceste proprietăți se datorează conținutului bogat în tanin, cofeină, uleiuri esențiale, polifenoli, vitamine și minerale.

Tratamentele cu ceai negru întârzie ȋmbătrânirea și stimulează regenerarea, ȋmbunătățesc circulația, estompează ridurile, coșurile și calmează iritațiile.

Loțiune pentru păr

Loțiunea cu ceai negru este recomandată pentru părul şaten, brunet și roșcat. Revitalizează părul tern și deteriorat, dându-i strălucire.

  • Se adaugă 5 linguri de ceai negru (plantă) în 1,5 litri apă. Se fierbe ceaiul în apă timp de 10 minute. Se acoperă și se lasă să stea timp de 3-4 ore. Se strecoară apoi și se clăteşte de câteva ori părul proaspăt spălat.

Baie cu ceai negru

Pielea corpului va fi mai ȋntinsă și mai fermă. Se reduce celulita în mod natural. De asemenea, în timp, vindecă acneea și coșurile de pe corp.

  • Se adaugă 5 linguri de ceai negru (plantă) în 1,5 litri apă. Se fierbe ceaiul în apă timp de 10 minute. Se acoperă și se lăsa să stea timp de 3-4 ore. Se strecoară. Lichidul se toarnă în cada cu apă. Se stă în cadă cel puțin 15 minute. O astfel de baie se face de 2 ori pe săptămână.

Loțiune tonică

Loțiunea cu ceai negru tonifică, hidratează, închide porii și netezește pielea. Este benefică mai ales pentru tenul mixt și gras.

  • Se pune la fiert 1 ceaşcă de apă şi când clocoteşte, adăugaţi 1 lingură de ceai negru. Lăsaţi să dea în 2-3 clocote, apoi trageţi ibricul şi puneţi-i un capac. Când s-a răcit, strecuraţi şi loţionaţi faţa proaspăt spălată, dimineaţa şi seara. Lăsaţi să se usuce la aer. Când aproape s-a zvântat, aplicaţi crema de zi sau de noapte. Se poate păstra la frigider 2-3 zile. Efectele se observă după 3-4 zile de aplicări.

Comprese contra cearcănelor sau a ochilor umflați

Compresele cu ceai negru dezumflă, decongestionează, reduce cearcănele și ridurile din jurul ochilor.

  • Se aplică pe ochi și în zona cearcănelor tampoane de tifon sau vată înmuiate în infuzie concentrată rece de ceai negru. Se lasă timp de 10-15 minute să acționeze. Se repetă procedeul de 2 ori pe zi.

Mască pentru buze

Buzele vor fi mai fine și mai hidratate și vor părea mai pline, cu mai mult volum.

  • Se ține timp de 2-3 minute în apă clocotită 1 pliculeț de ceai negru, netratat, apoi, când e călduț, se aplică pe buze. Se lasă să acționeze timp de 5-10 minute.

Bronz cu ceai negru

Se infuzează 6 linguri de ceai negru într-o cană de apă, timp de 20 de minute. Se pune lichidul obținut într-o  sticlă cu pulverizator.

  • După duş și după ce pielea s-a uscat se pulverizează ceai, uniform, pe tot corpul – se întinde cu un burete, apoi se lasă să se usuce. Pentru o culoare mai inchisă, se repetă procedura de mai multe ori, până la obținerea nuanței dorite.

Pielea trebuie să fie complet uscată înainte de îmbrăcarea hainelor (altfel, ele se pătează). Bronzul astfel obținut durează aproximativ 3 zile.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>