Cum să ne facem singuri ASPIRINĂ ORGANICĂ contra răcelii, durerii și a inflamației

Printre cele mai cunoscute medicamente care tratează răceala de sezon se numără aspirina (acidul acetilsalicilic).

Este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaților, folosit în general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator.

Pe termen mediu sau lung, aspirina de sinteză slăbeşte, ȋnsă, pereții vaselor de sânge, crește riscul de accidente vasculare, scade imunitatea, afectează stomacul și intestinele, sistemul nervos, etc.

Spre deosebire de aspirina de sinteză, cea organică (un amestec natural de săruri ale acidului salicilic) este foarte blândă cu stomacul și sistemul digestiv, și nu afectează negativ decât în doze foarte mari vasele de sânge.

Aspirina organică este un ajutor mult mai bun contra durerii și a inflamației decât cea de sinteză, având în plus și o acțiune detoxifiantă puternică.

Urmatoarelele preparate obținute casnic conțin salicilați, în concentrații scăzute, dar suficiente cât să producă anumite efecte terapeutice:

Sucul de grapefruit

Grapefruitul conține niște derivați ai acidului salicilic, substanțe cu o acțiune foarte asemănătoare cu aspirina, dar fără efectele adverse ale acesteia.

Sucul obținut din fructul proaspăt are efecte antiinfecțioase, stimulează imunitatea prin concentrația mare de vitamina C. De asemenea, ameliorează anumite simptome ale gripei, precum durerile de cap, durerile musculare, senzația de vertij, astenia.

Sucul nu se administrează cu nici un fel de medicament de sinteză.

  • În răceli (infecții gripale), se bea trei zile la rând câte o jumătate de litru de suc proaspăt stors de grapefruit, în reprize. Remediul este și mai eficient dacă se pune în el suc de portocale, în proporții egale.

Vezi contraindicatiile grapefruitului

Decoctul de scoarță de salcie (Salix alba, S. caprea, etc.)

Se va administra cu prudență în cazul tulburărilor de coagulare a sângelui, afecțiunilor renale și hepatice severe, ulcerului gastro-duodenal.

Într-un pahar (200 ml) de apă se pun 2 lingurițe de pulbere de scoartă de salcie și se lasă la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară.

Maceratul obținut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de 5 minute cu 200 ml de apă, după care se lasă la răcit. În final, se combină cele două extracte.

  • Preparatul obținut se va administra pe parcursul unei zile. Are efecte de diminuare a febrei, ameliorează durerile de spate, durerile de cap produse de curenții de aer reci, de viroze, de oboseală, etc.

Ceai de frunze de crețuşcă sau răchiţan

În tulpinile și frunzele lor există cantități apreciabile de salicilați, care pot fi extrași în infuzia combinată, care ȋmbină extracția la rece cu cea la cald, conservându-se astfel principiile active.

1-2 lingurițe de părți aeriene mărunțite se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă, de seara până dimineața, când se filtrează.

Maceratul se pune deoparte, iar pulberea rămasă se opăreşte cu ȋncă o jumătate de cană de apă fierbinte, după care se lasă la răcit 20 minute și se filtrează. Se combină cele două extracte.

  • Se beau 3 căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă.

Contraindicații 

Tratamentele cu aspirină organică sunt contraindicate persoanelor sensibile la aspirina de sinteză, precum și femeilor ȋnsărcinate sau care alăptează.

2 Comments

  1. 1

    Se poate bea suc de grepfruit dar numai cine nu folosește medicamente altfel acest suc anulează efectul medicamentului .In spitalele din străinătate vizitatorii care merg la aceștia nu au voie să le ducă suc .Grepfruitul are o substanță care anulează efectul medicamentelor și este ca și când nu ai luat nici un medicament.

  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *