Plante naturiste, Tratamente naturiste

Cum să folosim FRUNZELE de MUŞCATĂ pentru a scăpa de dureri, insomnie, afecţiuni ale pielii şi pulmonare

Pe lângă frumuseţea ei plină de farmec, muşcata este o plantă-medicament, având multiple efecte terapeutice.

De la muşcate se folosesc frunzele, florile şi rădăcinile, datorită conţinutului bogat în amidon, acizi graşi, săruri, taninuri, vitamina C şi flavonoide.

Frunzele de muşcată sunt un ajutor nesperat în multe afecţiuni comune. Iată câteva dintre tratamentele externe cu frunze proaspete de muşcată, pe care le putem face cu uşurință acasă:

Spasme musculare, cârcei, dureri lombare

Compresele cu frunze de muşcată se recomandă împotriva nevralgiilor, spasmelor, durerilor lombare acute, spasmelor musculare şi cârceilor.

– Se iau câteva frunze proaspete de muşcată şi se introduc într-o pânză de in – ţesătura trebuie să fie obligatoriu din fibre de in.

– Se bandajează cu ea zona afectată, iar deasupra se aplică o batistă înmuiată în apă fierbinte. Compresa se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care frunzele se înlocuiesc cu unele proaspete, iar batista se înmoaie din nou în apă fierbinte.

Se procedează astfel până când durerea dispare.

Acnee

Sucul proaspăt din frunze de muşcată curăță pielea de coşuri şi acnee.

Se toacă mărunt 5-6 frunze proaspete, apoi se strivesc cu o lingură de lemn. Terciul obţinut se aplică pe locurile cu probleme şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute.

Frunzele de muscata combat durerile, insomnia, afectiunile pielii si pulmonare

Afecţiuni pulmonare

Se prepară un amestec din 6 linguri de frunze tocate, 3 linguri de miere de albine şi 3 linguri de făină de secară.

Aluatul rezultat se împarte în două, se întinde în straturi subţiri şi se aplică pe zona plămânilor şi pe piept, la bărbaţi, iar la femei pe spate. Se fixează  cu o eşarfă subţire.

Nevroze, insomnie, stări de agitaţie

Un pahar de frunze proaspete tocate şi 4-5 rădăcini tocate se pun pe foc în 5-7 litri de apă fierbinte. Se ţin timp de 20 minute pe un foc mediu şi se infuzează 2-3 ore într-un vas acoperit, apoi se strecoară. Se   adaugă în cada cu apă caldă. Tratamentul are efect calmant şi durează 10-15 zile.

Pentru animalele de companie

Frunzele proaspete de muşcată sunt foarte utile pentru câini şi pisici.

– Pentru combaterea paraziţilor care trăiesc în interiorul aparatului auditiv, se şterg  urechile patrupedelor cu frunze proaspete, uşor presate între degete.

– Tot cu frunze proaspete se poate fricţiona uşor blăniţa animalului, pentru un păr des şi strălucitor. Procedura nu trebuie repetată mai mult de o dată la 2-3 luni.

loading...
Loading...