Cum să facem VIN de ŢELINĂ: reţetele care ne rezolvă multe probleme de sănătate

Vinul de ţelină este un preparat şi un remediu cu efecte şi beneficii surprinzătoare asupra sănătăţii.

Îl putem prepara în casă, din rădăcină de ţelină, frunze şi seminţe, fiind un adjuvant foarte bun într-o gamă variată de afecţiuni.

În cazul rădăcinii, nu se recomandă folosirea ţelinei proaspete, deoarece prin conţinutul ei în apă, diluează foarte mult vinul obţinut, acesta alterându-se uşor.

Vin din rădăcină de ţelină

Ingrediente:

4 linguri de rădăcină uscată, zdrobită şi tăiată groscior; 1 litru de vin roşu, adus până aproape de fierbere

Mod de preparare

În vinul roşu adus aproape de fierbere se adaugă rădăcina de ţelină. Recipientul  se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. Vinul se filtrează şi se lasă la decantat pentru alte 6 zile, separându-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se va completa cu vin roşu până la 1 litru.

Mod de administrare

De regulă, se administrează 3 linguri (50 ml.) de vin, de 2 ori pe zi, după masă, în cure de câte 2 săptămâni, ca adjuvant în:

  • Boli ale aparatului urinar – cistite şi litiază renală sau vezicală
  • Boli maligne ale stomacului şi intestinelor (tratament complementar la medicaţia recomandată de medicii curanţi)
  • Hipertensiune arterială
  • Bronşită catarală
  • Digestie, Eupeptic (ajută la digestia mai uşoară a alimentelor)
  • Calculoză biliară
  • Boli de natură inflamatorie – reumatism, gută
  • Boli hematologice – anemie
  • Bolile prostatei
  • Inapetenţă sexuală la bărbaţi şi frigiditate la femei.

Vinul de telina, un singur leac pentru mai multe boli

Vin din frunze de ţelină

Ingrediente

  • 2 mâini de frunze proaspete de ţelină
  • 1 litru de vin natural (alb sau roşu)
  • pentru un efect mai puternic: 1 linguriţă seminţe de ţelină, 1 linguriţă de scorţişoară (Cinamonum ceylanicum)
  • 300 g miere de albine

Mod de preparare

Frunzele proaspate se mărunţesc şi se adaugă în vin. În compoziţie se adaugă apoi seminţele de ţelină şi scorţişoara. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se închide ermetic şi se lasă la macerat timp de 7 zile, după care se adaugă mierea de albine. Se agită până se topeşte mierea, apoi se strecoară şi se păstrează în sticle.

Mod de administrare

Se bea câte 1 păhărel înainte de masă, în cure de 2 săptămâni.

Indicaţii terapeutice

  • Tonic psihic
  • Antidepresiv
  • Pentru îmbunătăţirea diurezei şi a apetitului alimentar
  • Contra impotenţei şi a frigidităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *