Cum să facem UNGUENT de GĂLBENELE acasă – reţeta care tratează şi întreţine pielea

În comerţ găsim zeci de feluri de creme de gălbenele, însă majoritatea au procentaje foarte mici de extract de plantă.

Atât de mici, încât nu se pot încadra nici măcar în categoria produselor homeopate, neavând, ca atare, efecte terapeutice.

De aceea, este bine să căutăm doar unguentele în care se specifică proporţia de extract de gălbenele, proporţie care trebuie să fie de cel puţin 10%.

Unguent de gălbenele preparat în casă

Acest unguent de gălbenele preparat în casă nu este steril şi nu poate fi folosit pe răni deschise. În schimb, este excelent pentru tratarea şi vindecarea afecţiunilor minore şi pentru întreţinerea pielii.

Ingrediente necesare

 • 7 linguri de unt
 • 3 linguri de flori proaspete de gălbenele (cât mai portocalii), tocate mărunt
 • 1 linguriţă de miere zaharisită
 • 1 linguriţă ceară de albine

 Atât mierea zaharisită, cât şi ceara de albine pot fi procurate din pieţe, de la apicultori.

Cum se procedează

Începeţi prin a pune într-un vas, la foc mic, untul. Lăsaţi-l până devine lichid, după care adăugaţi cele 3  linguri de plantă fin tocată, mierea şi ceara.

Lăsaţi combinaţia pe foc vreme de 10 minute, amestecând cât să se dizolve complet, după care se îndepărtaţi vasul de pe foc şi lăsaţi compoziţia să se răcească.

Cât încă mai este cald, se filtrează preparatul printr-o strecurătoare curată şi se toarnă într-un borcan, care va fi închis şi lăsat în frigider, unde se poate păstra până la 3 luni.

Unguentul de galbenele trateaza afectiunile pielii

Utilizări

 • Întreţinerea pielii
 • Afecţiuni minore
 • Răni de gravitate mică şi medie
 • Contuzii (vânătăi)
 • Ulcer varicos, răni care se vindecă greu (previne infecţia şi extinderea ulceratiilor)
 • (aplicat după fiecare alăptare, unguentul de gălbenele împiedică apariţia crăpăturilor şi a inflamațiilor, infecţiei, şi previne eventualele dureri care apar în timpul alăptării).

Tratează leziunile produse de radioterapie

Un studiu francez a verificat efectele unguentului de gălbenele pe 254 de paciente supuse la radioterapie, după intervenţii chirurgicale în cancerul de sân.

Pacientele au făcut trei aplicaţii pe zi cu unguentul de gălbenele (care a fost comparat cu unguentul alopat pe bază de trolamină, cel mai frecvent recomandat de radiologi).

Pacientele care au urmat tratamentul cu gălbenele au avut leziuni ale pielii mult mai reduse ca dimensiuni şi frecvenţă, mai puţine dureri, au suportat mai bine tratamentul radioterapeutic şi l-au întrerupt într-un procent mult mai mic decât pacientele care au folosit unguentul cu trolamină.

3 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *