Cum ne putem REȊNTINERI organismul cu CĂPȘUNI

Căpşunile româneşti, coapte la timp şi ne-otrăvite cu chimicale, au, pe lângă gust, şi efecte terapeutice deloc de neglijat.

Pentru a beneficia de puterea de medicament, este esențial să cumpărăm căpșunile românești, de grădină, care au cele mai mari șanse să se coacă natural și să aibă calitățile terapeutice dorite.

Se evită căpșunile-gigant și fără gust, în favoarea celor mai mici și mai aromate.

Se evită fructele produse la scară industrială, preferându-le în schimb pe cele de la producătorii mici, care au șanse mai mari să fie obținute prin metode mai apropiate de cele ale agriculturii biologice.

Bine de știut: căpșunile producătorilor particulari sunt de mărimi și de forme diferite (nu sunt trecute prin diferitele site, de diverse calibre, din fermele industriale).

Întineresc creierul cu 2 ani

Oamenii de ştiinţă de la spitalul Brigham şi de la Harvard Medical School din Boston, Massachusetts, au constatat că introducerea căpşunilor şi afinelor în alimentaţia zilnică duce la întârzierea semnificativă a declinului cognitiv cu până la doi ani și jumătate.

Responsabili de acest efect sunt sunt flavonoizii, nişte antioxidanţi întâlniţi din abundenţă în căpşuni şi afine, recunoscuți pentru că mai pot reduce şi riscul unor boli de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului, într-o anumită măsură.

Previn îmbătrânirea

Căpșunile sunt printre cele mai puternice alimente pentru stoparea și chiar pentru ‘’inversarea’’ proceselor de îmbătrânire.

Ele ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, protejând în special memoria.

În același timp, căpșunile ajută la menținerea sănătății articulațiilor și a vaselor de sânge, precum și a tonusului muscular.

Cura cu căpșuni, pentru reîntinerire

Pe timpul sezonului, se ţin cure de până la 4 săptămâni, perioadă în care se consumă minimum jumătate de kilogram de căpşuni pe zi (până la 1,5 kilograme de căpșuni, zilnic).

Căpșunile se consumă în mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute înaintea meselor principale. Se mănâncă fructele bine spălate, din care s-au îndepărtat toate părțile stricate sau intrate în fermentație.

Precauții, contraindicații

Aproximativ 1% din populație este alergică la căpșuni, într-o măsură mai mică sau mai mare. Reacția alergică se manifestă prin urticarie, dificultăți în respirație și tulburări digestive.

Astfel, înainte de a începe o cură sau un tratament cu căpșuni, se consumă cantități foarte mici din acest fruct. În cazul în care apar simptomele menționate, se renunță la tratament.

Curele cu căpșuni nu sunt recomandate în cazurile de gastrită, de colită de fermentație, de sindrom al colonului iritabil, de diaree cronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.