Cum ne putem purifica AERUL din CASĂ cu ajutorul BICARBONATULUI de SODIU

Pe lângă leacurile de frumuseţe şi sănătate, bicarbonatul de sodiu poate fi foarte util în viaţa de zi cu zi.

Spre exemplu, poate interveni cu succes în purificarea aerului din locuinţă, deoarece absoarbe mirosurile neplăcute.

Odorizant

Se poate folosi în baie, în cameră, în frigider şi în orice alt loc din casă unde  este un miros greu. Emană o aromă plăcută şi absoarbe toate mirosurile neplăcute.

  • Cum se procedează

Adăugat într-un borcan 1 ceaşcă de bicarbonat de sodiu, adăugaţi 15 linguri de ulei esenţial (după preferinţe) şi 1 lingură de ierburi aromate, uscate (opţional). Puteţi  adăuga mai mult sau mai puţine uleiuri esenţiale şi ierburi, în funcţie de cât de puternic este mirosul lor.

Închideţi borcanul cu capac şi agitați-l cu putere, astfel încât să se amestece cât mai bine ingredientele. Deschideţi apoi borcanul şi plasaţi-l în locul dorit.

Pulverizator cu bicarbonat de sodiu

Pentru alungarea rapidă a mirosurilor neplăcute:

  • Amestecaţi într-un pulverizator, 2 căni cu apă caldă, câteva picături de ulei esenţial, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de suc de lămâie. Pulverizaţi în încăpere.

Eliminarea mirosului de câine din casă, cu bicarbonat

• Presăraţi puţin bicarbonat de sodiu pe podea,  covor, capanea, etc. şi lăsaţi să acţioneze cel puţin 20 de minute. Apoi, aspiraţi bicarbonatul de sodiu. Toate mirosurile vor dispărea ca prin minune.

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul neplacut

• Puteţi elimina mirosul de urină de pe covor în acelaşi mod: curăţaţi  bine urina câinelui, apoi presăraţi bicarbonat, lăsaţi-l să acţioneze 15-20 de minute şi aspiraţi.

Împotriva fumului de ţigară

  • Preparaţi o soluţie dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu amestecată cu o lingură esenţă de levănţică, pe care o ţineţi în cameră, într-un castronel.

Împotriva mirosului neplăcut al saltelelor

Saltelele sunt adevărate ‘’cuiburi’’ de acarieni şi mucegaiuri.

  • Pentru igienizarea lor şi eliminarea mirosului neplăcut, presăraţi pe ele bicarbonat de sodiu. Folosiţi, apoi, o perie, pentru ca să pătrundă bine în fibre, lăsaţi să acţioneze 6 ore şi aspiraţi. Procedeul trebuie repetat o dată la 3 luni.

Împotriva mirosului de mucegai din casă

Mucegaiul din casă are un miros neplăcut şi ne poate îmbolnăvi.

  • O soluţie simplă şi ieftină pentru mucegai este următoarea: se amestecă în părţi egale apă oxigenată, bicarbonat de sodiu şi oţet; amestecul se pune într-o sticlă cu atomizor şi se stropeşte zona afectată; se lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi se curăță şi se şterge cu o cârpă curată.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *