Cum ne poate ajuta PASTA de DINŢI în gospodărie – 10 utilizări mai puţin cunoscute

Pasta de dinţi este la îndemâna oricui, fiind nelipsită din orice casă.

Pe lângă utilizările obişnuite pe care pasta de dinţi le are, există câteva metode prin care acest produs satinar ne poate viaţa mai uşoară în gospodărie.

Iată câteva dintre utilizările mai puţin cunoscute ale pastei de dinţi:

Curăţă argintăria

Pentru  curăţarea obiectelor mici sau a veselei din argint, suprafaţa se curăță minuţios cu o periuţă acoperită cu pastă, se spală sub un jet de apă şi se lustruieşte cu un prosop flauşat.

Curăţă tigăile, ceaunul din fontă

Pentru a îndepărta funinginea sau rugina, se acoperă tigăile/ ceaunul din fontă cu un strat de pastă şi se freacă bine cu o perie sau un material aspru.

Spală faianţa

Se spală pereţii acoperiţi cu plăci de faianţă din baie cu pastă de dinţi –  atât suprafaţa lucioasă, cât şi locurile de îmbinare a plăcilor.

Protejează oglinda

Fiindcă se acoperă des cu picături de apă, oglinda din baie îşi pierde calitatea în timp. Pentru a o proteja, se spală periodic cu pastă de dinţi.

Îndepărtează urmele de ceai

Urmele vechi de pe diverse suprafețe de sticlă se freacă cu pastă de dinţi, apoi se spală cu apă curată.

Pasta de dinti elimina zgarieturile de pe suprafetele lucioase

Elimină zgârieturile mici

Pasta de dinţi elimină zgârieturile mici de pe suprafeţele lucioase (telefoane mobile, automobil, CD-uri). Pe un burete moale se pune o biluţă de pastă şi se freacă uşor locul zgâriat, prin mişcări circulare. Resturile de pastă să şterg cu un şerveţel umed.

Înlătură petele de pe haine şi covoare

Se freacă pata cu pastă, după care se spală cu apă caldă. Pentru covor se adaugă în apă 1 linguriţă de şampon. Atenţie la hainele colorate: pasta cu înălbitor poate să decoloreze uşor ţesătura.

Înlătură petele de ruj de pe haine

Se acoperă pata cu un strat de pastă, se freacă uşor se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Se freacă bine încă o dată şi se clăteşte locul cu apă călduţă.

Repară încălţămintea

Pasta de dinţi repară şi aspectul încălţămintei de piele zgâriată sau al unei perechi de adidaşi. Pasta se unge pe locul murdar sau afectat, se freacă cu o perie şi se spală sub un jet de apă.

Îndepărtează carioca de pe pereţi

În cazul în care copilul desenează cu carioca pe pereţii vopsiţi, se imbibă un prosopel cu apă caldă, se acoperă desenele cu pastă de dinţi şi se freacă atent, până dispar toate urmele de cariocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *