CUIȘOARE cu SEMINȚE de IN și MIERE – pentru persoanele cu CANDIDOZĂ, care poftesc mereu la dulciuri

Gestionarea adecvată a sistemului digestiv reprezintă una dintre cele mai importante practici pentru sănătate.

Alimentele mai deloc sănătoase din prezent au încurajat dezvoltarea excesivă a tulburărilor digestive, cum ar fi dezvoltarea excesivă a Candidei.

Candidoza este o micoză produsă de ciuperca Candida albicans și care, deși există în mod normal în organism, la iubitorii de dulce se dezvoltă în exces.

Aceasta generează pofta de dulce, iar zahărul îi favorizează extinderea.

Candida se bazează pe zahăr

Candidoza digestivă, cunoscută și sub denumirea de Candidoza intestinală sau Candidoza tubului digestiv este o infecție micotică foarte des întâlnită în rândul populației.

Se manifestă prin:

  • stări de disconfort la nivel abdominal, diaree sau modificări ale scaunului
  • alergii la unele alimente.

Infecția apare pe fondul unui sistem imunitar slăbit, din cauza unei diete dezechilibrate, săracă în proteine. Administrarea antibioticelor, terapia cu citostatice sau diabetul zaharat pot fi alți factori de risc.

Toată lumea are Candida intestinală, ea făcând parte din noi și ajutând la prelucrarea zaharurilor din corp.

Cheia succesului în lupta cu Candida este să nu îi mai dăm de mâncare ceea ce îi place. Produsele rafinate, mai ales zahărul ascuns sub alte denumiri, ajută infecția să supraviețuiască.

Toate reziduurile acide, mai ales cele din tractul digestiv, sunt terenul propice pentru Candida.

Cuișoare cu semințe de in și miere

Potrivit unui doctor american citat de ‘’The Daily Mail’’, se poate ieși dintr-un astfel de cerc vicios cu ajutorul unei rețete naturiste simple, pe bază de semințe de in și miere.

Cum se procedează

— Se macină în râșniță cuișoare și semințe de in, în cantități egale. Se amestecă praful cu puțină miere (are un puternic efect antimicotic și antimicrobian), care va satisface nevoia de dulce.

  • Se consumă circa 2 linguri pe zi, timp de trei zile. Se face o pauză de trei zile, apoi se repetă, în același stil, o lună de zile.

Se poate consuma pudră de cuișoare și semințe de in ca dressing în iaurturi cu cereale sau dizolvată într-o cană cu apă.

O dietă bazată pe minimum 51% crudități, bogată în fibre și proteine, săracă în zahăr, este un prim pas în prevenirea candidozei. Fructele nu produc candidoză și nu trebuie eliminate în caz de candidoză.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *