Cu pulbere din seminţe de ARMURARIU putem trata boli grave – cum se obţine şi cum o folosim corect

Seminţele de armurariu (Silybum marianum) sunt introduse în multe reţete pentru afecţiunile hepatice.

Armurariul este un bun protector şi regenerator hepatic, stimulează secreţia şi eliberarea bilei în intestin.

Seminţele de armurariu conţin silimarină (principala substanţă activă a plantei), bioflavonoide, aminoacizi, acid glutamic, acid fumaric, saponine, steroli, tocoferol.

Pulbere din seminţe de armurariu

Seminţele de armurariu pot fi găsite în magazinele cu profil naturist. Pot fi achiziționate gata preparate, sub formă de pulbere, care poate fi păstrată într-un borcan ermetic închis, la rece şi la întuneric, nu mai mult de 4-5 zile.

Cu toate acestea, ideal ar fi ca seminţele de armurariu să se macine cu maximum 10 minute înainte de administrare (se face o cernere prin sită). Pentru aceasta, se foloseşte o râşniță electrică. Pulberea se ia pe stomacul gol; se ţine sub limbă vreme de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Hepatită virală A, B şi C

Flavonoidele din compoziţia seminţelor de armurariu favorizează regenerarea celulelor hepatice, mărind capacitatea ficatului de a se apăra de infecţii.

♣ Se ia câte 1 linguriţă de pulbere din seminţe de armurariu, de 4 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, în cure de 6 luni, cu pauză de 3 săptămâni.

pulbere-seminte-armurariu

Semintele de armurariu protejeaza ficatul

Ciroză hepatică

Seminţele de armurariu sunt un foarte bun stimulent al activităţii ficatului, împiedicând fribrozarea acestuia şi ajutând la regenerarea sa.

♣ Se ia câte 1 linguriţă rasă de pulbere, de 4 ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 15 zile de pauză.

Cancer de prostată şi hepatic

În aceste două localizări ale bolii canceroase a fost verificată clinic acţiunea favorabilă a seminţelor de armurariu sau a silimarinei – un complex de principii active secretate de această plantă.

♣ Se ia câte 1 linguriţă de pulbere de seminţe, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile, cu 10 zile de pauză.

Psoriazis

Pe locurile afectate se aplică o dată pe zi o cataplasmă cu pulbere de seminţe de armurariu:

♣ se prepară un amestec din 2-3 linguri de pulbere fin măcinată din seminţe de armurariu şi apă călduţă; pasta rezultată va fi aplicată extern pe locurile afectate; se leagă deasupra un tifon curat, iar cataplasma se menţine astfel timp de minimum 2-3 ore.

Adjuvant în cancerul de piele

Se pun cataplasme cu pulbere pe zona bolnavă, o dată la 2 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *