Cu MIERE şi SCORŢIŞOARĂ coşurile dispar fără urmă, iar durerile reumatice cedează în 15 minute (tratamente externe)

Una din uimitoarele combinaţii obţinute din ingrediente naturale, folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea şi vindecarea bolilor, este cea pe bază de miere şi scorţişoară.

Combinaţia celor două alimente are proprietăţi de-a dreptul revoluţionare.

În urma studiilor efectuate de savanţii occidental, o revistă de mare prestigiu care apare în Canada, “Weekly World News”,  a publicat o listă de afecţiuni ce pot fi vindecate  prin combinaţia de miere şi scorţişoară.

Printre acestea, se numără:

Acneea

Remediul pe bază de scorţişoară şi miere are un efect antiseptic şi stimulent asupra circulaţiei, fiind excelent pentru pielea seboreică şi sensibilă la infecţii, sau în cazul celei cu predispoziţie prematură. Efectele pozitive apar după doar două săptămâni de aplicare a remediului, coşurile şi infecţia de pe piele dispărând fără urmă.

♣ Se prepară un amestec din 3 linguri de miere lichidă, netratată, şi o linguriță de pudră de scorţişoară. Pasta obţinută se aplică peste coşuri, seara, înainte de culcare. Se lasă să acţioneze întreaga noapte, iar dimineaţa se îndepărtează cu apă călduţă. Tratamentul se urmează pe o perioadă de 2 săptămâni.

Reumatismul (artrită şi poliartrită)

Bolile reumatice, precum artrita şi poliartrita, sunt diminuate considerabil prin aplicarea externă a remediului pe bază de miere şi scorţişoară. Diminuează inflamaţia şi durerea, ameliorând rigiditatea musculară.

♣ O parte de miere se amestecă în două părţi de apă călduţă, în care se adaugă o linguriţă de pudră de scorţişoară. Pasta obţinută se masează uşor pe zona cu probleme. Durerile vor ceda la aproximativ 15 minute de la aplicare.

♣ Intern, pentru vindecarea artritei (chiar şi a celei cronice), se administrează câte o cană de apă fierbinte (să nu depăşească 40 de grade) în care au fost adăugate 2 linguri de miere şi 1 linguriţă de pudră de scorţişoară.

♣ Pentru eliminarea completă a durerilor, specialiştii din Copenhaga recomandă administrarea internă a unui remediu obţinut dintr-o lingură de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudra, înainte de micul dejun, timp de o lună.

Căderea părului

Combinaţia de miere şi scorţişoară combate căderea părului sau calviţia. Ajutată de uleiul de măsline, efectele pozitive sunt garantate, spun specialiştii.

miere cu scortisoara

Mierea cu scortisoara, ”panaceu” universal

♣ Se prepară o mască dintr-o lingură de miere, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi puţin ulei de măsline fierbinte. Cu pasta obţinută se frecţionează pielea capului. Remediul se lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care se spală părul în mod normal. Masca se aplică o dată sau de două ori pe săptămână.

Dureri de dinţi

Pe lângă proprietăţile analgezice ale scorţişoarei, mierea are efect antiseptic (conţine peroxid de oxigen), protejează smalţul dinţilor, previne formarea plăcii bacteriene şi încetineşte formarea unui polizaharid ce favorizează depunerea bacteriilor pe dinţi.

♣ Pentru combaterea durerilor de dinţi, se prepară o pastă dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră şi 5  linguriţe de miere. Remediul se aplică pe dintele dureros, de 3 ori pe zi, până la dispariţia durerii.

Infecţii ale pielii

Impetigo, o infecţie a pielii, care determină apariţia unor vezicule roşii ce se pot sparge, secretă lichid şi dezvoltă o crustă galbenă maronie, pot fi vindecate cu miere şi scorţişoară. Acelaşi remediu poate fi folosit cu succes la vindecarea herpesului, eczemelor şi altor tipuri de infecţii ale pielii.

♣ Se amestecă miere şi scorţişoară pudră în părţi egale, iar pasta obţinută se aplică zilnic pe părţile afectate.

Respiraţie neplăcută

Prin acţiunea sa antibacteriană şi parfumul extrem de puternic (datorat uleiurilor volatile din scorţişoară), remediul din miere şi scorţişoară combate halena – mirosul neplăcut al respiraţiei.

♣ Pentru o respiraţie proaspătă pe tot parcursul zilei, se adaugă o linguriţă de miere şi o linguriţă de pudră de scorţişoară într-un pahar cu apă călduţă, iar cu acest lichid se face gargară în fiecare dimineaţă.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *