Cu doar 3 linguriţe pe zi de TESCOVINĂ putem combate 7 afecţiuni grave

Tescovina, un amestec de coji, pulpă şi seminţe de struguri roşii rezultat în urma procesării strugurilor, este o adevărată mină de resveratrol – cel mai puternic antioxidant natural descoperit până în prezent.

În ciuda apariţiei modeste, tescovina, care conţine de opt ori mai mult resveratrol decât în vin, ne protejează de boli, echilibrează funcţiile vitale şi încetineşte îmbătrânirea.

Tescovina uscată şi măcinată poate fi administrată şi diabeticilor, deoarece zahărul trecut în struguri a trecut în must.

Un preparat pe bază de tescovină foarte puternic şi eficient este pulberea, care poate fi obţinută după obţinerea mustului, însă care poate fi găsită gata preparată în farmacii.

Pulbere de tescovină – administrare

Pulberea din coji şi pulpă de strugure roşu se obţine simplu, prin măcinarea cât mai fină a tescovinei uscate şi cernute.

Se administrează câte o linguriţă de pulbere de tescovină, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă, prin simpla înghiţire, deoarece pulberea nu este rea la gust. Cu toate acestea, se poate servi cu puţină miere sau suc natural.

Cura cu pulbere de tescovină durează între 3 – 6 luni.

Menţine tinereţea inimii şi a vaselor de sânge

Resveratrolul din pulberea de tescovină scade nivelul sanguin al colesterolului total şi al trigliceridelor. Acest efect se poate observa după doar câteva săptămâni de administrare.

Mai mult decât atât, aceeaşi substanţă împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor pe pereții vaselor de sânge, stopând  cu succes evoluţia ateroslerozei.

Previne hipertensiunea şi tensiunea arterială oscilantă

Administrarea pulberii din tescovină are un efect foarte bun în ceea ce priveşte prevenirea hipertensiunii.

Resveratrolul relaxează şi dilată arterele, scăzând astfel presiunea sanguină. Prin acţiunea sa puternic antioxidantă, previne îngroşarea vaselor de sânge, reglând fluxul sanguin şi prevenind agregarea plachetară.

Previne şi tratează osteoporoza

Studiile au arătat că resveratrolul se comportă în organism şi ca un hormon fito – estrogen, exercitându-şi toate efetele benefice ale principalului hormon feminin, fără a avea, însă, şi reacţiile adverse ale acestuia.

Astfel spus, cercetătorii consideră resveratrolul drept cel mai bun fixator de calciu în oase, prevenind şi combătând osteroporoza cu succes.

pulbere de tescovina

Tescovina contine de 8 ori mai mult resveratrol

Tratează guta şi artrita

Pulberea de tescovină ameliorează semnificativ simptomele gutei şi artritei. Pe lângă faptul că previne puseele reumatice prin efectele sale antiinflamatoare, aceasta ajută chiar şi la ameliorarea acestor boli.

Resveratrolul din compoziţia sa stimulează sinteza acolagenului prezent în articulaţii, ajutând, prin urmare, la îmbunătăţirea mobilităţii şi a funcţionalităţii acestora, pe ansamblu.

Reglează tranzitul intestinal

Consumată cu regularitate, pulberea din tescovină reglează tranzitul intestinal, fiind utilă în constipaţii cronice.

Adjuvant în diabet

Tescovina uscată şi măcinată (pulberea) este recomandată şi bolnavilor de diabet, deoarece zahărul conţinut de struguri a trecut în must.

Alături de restul principiilor active, resveratrolul îmbunătăţeşte considerabil asimilarea insulinei, reprezentând un bun adjuvant în tratamentul diabetului.

Combate avitaminoza

Siropul de tescovină combate lipsa vitaminelor şi incapacitatea organismului de a le asimila.

Se obţine prin combinarea a 100 gr. pulbere de tescovină cu 100 gr. miere de albine şi 200 ml. suc natural de portocale. Se omogenizează bine şi se păstrează în frigider. Se administrează câte o linguriţă de sirop, zilnic, pe o perioadă de minimum 20 de zile.

One comment

  1. 1

    Si daca consumi Tescovina Achool În fiecare zi , sau la 2-3 zile cate un păhărel? Ce ziceți e bine? Dacă chiar nu găsești pulbere sau sub altă formă? Aștept Răspuns si Mulțumesc Anticipat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *