Cu această BĂUTURĂ spuneţi adio ARTERELOR ÎNFUNDATE, HIPERTENSIUNII şi COLESTEROLULUI ‘’RĂU’’

Menţinerea nivelului de colesterol în limite normale este esenţială pentru sănătate, întrucât surplusul său poate obstrucţiona treptat circulaţia sângelui.

Dacă este în exces, colesterolul se depune pe vasul de sânge. Se formează astfel celebra placă de aterom, cunocută ca o depunere de grăsime pe vasul de sânge. Prin urmare, se produce îngroşarea vasului de sânge, care îşi pierde elasticitatea din ce în ce mai mult.

Dieta bogată în grăsimi sau istoricul în familie de hipercolesterolemie familială  – boală transmisă genetic şi manifestată la toţi membrii familiei – sunt cauze care determină apariţia colesterolului mărit.

Din fericire, există numeroase metode pentru a reduce nivelul coleserolului ‘’rău’’. Este şi cazul următorului remediu, despre care specialiştii susţin că ingredientele foarte puternice din care aceste este preparat ajută la curăţirea arterelor şi reglarea tensiunii arteriale, în acelaşi timp.

Remediu contra arterelor înfundate, colesterolului mărit şi hipertensiunii

Ingrediente

1 kilogram de lămâi

100 – 120 crenguţe de pătrunjel cu frunze

3 litri de apă

2 linguriţe bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Lămâile se spală foarte bine cu apă rece, după care se pun deoparte.

Separat, într-un vas mai mare se toarnă apă, care se pune pe foc şi se încălzeşte. În continuare, se adaugă lămâile tăiate felii şi bicarbonatul de sodiu, lăsând totul pe foc foarte mic, timp de aproximativ o oră.

După această perioadă, în compoziţie se adaugă şi pătrunjelul, bine spălat şi tăiat mărunt. Compoziţia se mai lasă pe foc mic timp de 2 – 3 ore, apoi se strecoară. Odată răcită, licoarea poate fi păstrată într-un recipient de sticlă, la frigider.

Înainte de a fi consumată, se păstrează un timp la temperatura camerei.

patrunjel lamaie bicarbonat

Colesterolul marit, pericol pentru sanatate

Administrare

Dimineaţa, imediat după trezire, se iau 4 linguri din acest remediu, pe stomacul gol, pe o perioadă de 20 de zile.

Se aşteaptă jumătate de oră până la servirea micului dejun.

Lămâile reduc hipertensiunea

Lămâile conţin cantităţi mari de vitamina C, un antioxidant foarte puternic, care ajută la subţierea sângelui, prevenind, totodată, efectele negative ale radicalilor liberi asupra arterelor.

Bogate şi în vitamina P, acestea întăresc capilarele şi ajută la absorbţia rapidă a vitaminei C. De asemenea, sucul de lămâie are proprietăţi diuretice puternice, ceea ce înseamnă că previne retenţia de apă, eliminând toxinele din organism.

Pătrunjelul menţine elasticitatea vaselor de sânge

Pătrunjelul este printre cele mai bogate vegetale în vitamina K, necesară menţinerii stării de sănătate a inimii şi a vaselor de sânge.

Nu mai puţin de patru substanţe conţinute de către frunzele de pătrunjel previn oxidarea colesterolului negativ (LDL) şi depunerea sa pe artere. Efectele diuretice şi uşor vasodilatatoare ajută la ţinerea sub control a tensiunii arteriale.

Consumat zilnic, pătrunjelul ajută la menţinerea elasticităţii şi a rezistenţei pereţilor vaselor de sânge, prevenind accidentele vasculare, precum şi formarea echimozelor produse de fragilizarea vaselor capilare.

Bicarbonatul de sodiu ajută la transportul oxigenului

Bicarbonatul de sodiu ajută la transportul oxigenului prin dilatarea vaselor de sânge şi de eliberare a oxigenului în ţesuturile celulare.

Aceasta duce la creşterea valorii pH-ului. Atunci când valoarea pH-ului urinei este mare, nu există o cristalizare a deşeurilor metabolice la nivelul tractului urinar (acidul uric conduce la apariţia gutei, a pietrelor la rinichi, diabetului şi a bolilor de inimă).

3 Comments

  1. 1
  2. 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *