Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Crenvurştii Conţin..Pericol – Resturi de Carne, Oase şi Intestine

Crenvurştii se află pe primul loc în topul alimentelor nocive consumate cu regularitate, fiind urmate îndeaproape de cârnaţi, salamuri şi diferite tipuri de şuncă. Resturi de carne, oase, zgârciuri, intestine, cartilagii, tendoane, păr şi gheare – toate sunt ingrediente care transformă crenvurştii în adevărate ”bombe” alimentare.

Acestei tocături din resturi de carne i se adaugă apoi, arome, sare, coloranţi. Se afumă, se ambalează şi este trimisă către vânzare.

Pericol pentru sănătate

Crenvurştii reprezintă, în fapt, o tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, carne dezosată mecanic sau tocătură obţinută din tendoane. Are până la 40% grăsime, care predispune la îngrăşare şi la creşterea nivelului de colesterol.

Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, coloranţi şi arome, pentru obținerea pastei rozalii, frumos ambalată şi frevent întâlnită pe mesele iubitorilor de carne.

Astfel, produsul rezultat nu este nimic altceva decât un aliment procesat mecanic, de zece ori mai ieftin decât carnea obişnuită, îmbogăţit cu o serie de substanţe menite să dea volum. Toate acestea duc la îngrăşare şi deteriorarea sistemului circulator, dar nu numai.

crenvursti
Cum se Fac Crenvurstii – Resturi de Carne, Grasime

Medicii avertizează

Indiferent dacă sunt preparaţi din carne de pui sau de porc, crenvurştii sunt plini de grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli cardiovasculare.

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii de Sud din Los Angeles au ajuns la concluzia că tinerii care consumă mai mult de trei crenvurşti pe săptămână, sunt de zece ori mai expuşi în faţa riscului de a face leucemie, decât cei care nu au consumat deloc.

Pericolul din interiorul fiecărui crenvurşti

Nitrit de sodiu (E 250)

Nitritul de sodiu este adăugat pentru a preveni schimbarea culorii produsului, conferindu-i un aspect plăcut. În timpul procesului de gătire, nitriții din carnea procesată se transformă într-un compus cancerigen.

Un studiu global a concluzionat că persoanele care consumă în mod regulat 50 de grame de carne procesată în fiecare zi, prezintă un risc cu 20% mai crescut de a se îmbolnăvi de cancer.

crenvursti
Pasta Rezultata din Grasime

Trifosfați de potasiu şi sodiu (E 451)

Trifosfații sunt sărurile produse sintetic care acţionează ca stabilizatori, dau textură preparatului, permiţând uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apă. Mai mult decât atât, E 451 este, de asemenea, folosit şi în detergenţi, pentru dedurizarea apei.

Carmin (E 120)

Un colorant care poate provoca reacţii alergice, la unele persoane, chiar şoc anafilactic.

Polifosfaţi (E452)

Sunt emulsificatori şi stabilizatori care permit crenvurştilor să îşi menţină o textură optimă, împiedicând râncezirea lor, prelungindu-le, astfel, termenul de valabilitate.

Carnea

De regulă, crenvurştii sunt preparaţi din resturi de carne de porc, acele bucăţi rămase după îndepărtarea cărnii şi slăninei de pe oase. Alături de acestea, se mai adaugă pui sau curcan, însă foarte puţine varietăţi conţin carne.

Pe de altă parte, crenvurştii conţin până la 64% carne recuperate mechanic – pasta rezultată după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică, rezultatul fiind amestecat cu apă.

crenvusti
Produsul Final: Crenvurstii, ”Bomba” Pentru Sanatate

Amidonul

De cele mai multe ori, crenvurştii conţin amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul este cel care conferă mai mult volum produsului, legând compoziţia, oferindu-i acel aspect ‘’de carne’’ şi un gust plăcut.

Sarea

Crenvurştii conţin aproximativ 2% sare. Puţin, ar spune unii. Enorm, spun specialiştii, care nu au ezitat a-i include în categoria alimentelor cu un nivel ridicat, dat fiind faptul că un crenvurşti de 35 de grame conţine până la 0,6 gr. de sare, ceea ce înseamnă o zecime din doza zilnică permisă unui adult.

Nerecomandați gravidelor

Aceleaşi studii au sugerat faptul că ȋn cazul femeilor însărcinate care au mâncat crenvurşti de mai multe ori pe săptămână, nou – născuţii prezentau un risc dublu de a face tumori pe creier.

32 comentarii

  1. Aia din ROMÂNIA contin asa ceva! Pentru ca sunt si cremvursti din carne de calitate, cu un CONTROL DE CALITATE extrem de riguros! Dar si pret pe masura… Asa ca nu mai fabulati numai ca sa fiti bagati in seama!

  2. Da nu inteleg lumea asta idioata. …se stie ….atunci de ce mai cumpără? ????? Fasolea le stă in gât? ????

  3. In spital se consuma din greu. Pe termen lung si consumati foarte desc da, cred ca au efecte negative, dar daca mananci rar nu cred.

  4. Intrati pe YouTube scrieti testul cum se fabrica crembusti si convinge_ti_ va singuri eu de cand am vazut numai ma lipesc de eii

  5. Am scris testul pe YOU Tube si nu am gasit cum se fabrica crembustii….. E mai buna fasolea……SA VEZI SI SA NU CREZI…..Oh DOAMNE…..

    1. Sunt comestibile . Planeta e suprapopulata …. mancare trebuie sa fie pentru toti ! Ca mate mananci si tu cand faci carnati acolo la tara la tine

  6. Atata m am saturat sa citesc despre asa ceva!!!! Exact !! Daca se stie de ce se mai comercializează ???????? Se stia si acum 26-28 de ani când cumpăram la băiatul meu? ?????? Mi e silaaaaaaa

  7. Mă bucur că nu mai mănânc carne nici produse din carne, ptr că în ziua de azi nu ştii de la ce te îmbolnăveşti, , sau de la ce potí să morí.

    1. Dacă nu mănânci deloc carne, nu înseamnă că nu te poți îmbolnăvi de la erbicidele, insecticidele, pesticidele, fungicidele etc. din legume și fructe.

    2. Ai dreptate Maria Todea,,ai perfectă dreptate, , dar eu zic căci carnea cumpărată din magazine este cu mult mai periculoasă decît legumele cu pesticide. .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *