Cremă din Aloe Vera și Ulei de Cocos. Tratează Eczema și Psoriazisul

Cu doar două ingrediente puteți oferi pielii dumneavoastră hidratarea de care aceasta are nevoie, tratând, în același timp, și alte afecțiuni, precum eczemele sau psoriazisul.

Este vorba despre două ingrediente naturale:

1. Gelul de Aloe Vera 

Bogat în vitamine și minerale, gelul de Aloe Vera conține vitamina E, un antioxidant care determină regenerarea celulară și întinerește pielea. Specialiștii îl recomandă în tratamentul pentru vindecarea pielii expuse îndelungat la soare (piele arsă) și a petelor depigmentate. Gelul de Aloe Vera oferă un efect relaxant pielii, păstrând-o, totodată, fermă și hidratată.

2. Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos, bogat în antioxidanți, luptă eficient în combaterea radicalilor liberi, încetinind îmbătrânirea pielii. Este extrem de hidratant și pătrunde delicat în profunzimea pielii, menținând-o, astfel, suplă și fină. Mai mult decât atât, uleiul de nucă de cocos deține proprietăți antifungice și antibacteriene, care ajută cu succes la eliminarea infecțiilor microbiene instalate în organism.

Cremă hidratantă cu gel de Aloe Vera și Ulei de Cocos €- Rețetă

Crema cu gel de Aloe Vera și Ulei de Cocos oferă pielii o hidratare intensă, ambele ingrediente fiind ideale și în tratarea altor afecțiuni ale pielii, printre care eczema sau psoriazisul.

Ingrediente

Gel de Aloe Vera, Ulei de cocos extra-virgin, Apă de flori (opțional)

Mod de preparare

♣ Dintr-o frunză mică de Aloe Vera se extrage gelul, care se va mixa. În cazul în care nu există o astfel de plantă în casă, se poate achiziționa gel de Aloe Vera 100% natural

♣ Într-un bol se pune ½ ceașcă de ulei de cocos extra-virgin și solid, și se adaugă gelul de Aloe Vera mixat. Cu ajutorul unui tel electric sau manual se mixează compoziția timp de 5-10 minute, până când consistența va fi una pufoasă

ulei de cocos si aloe vera

Crema cu Aloe Vera si Ulei de Cocos

♣ În funcție de preferințe, se pot adăuga câteva picături de uleiuri esențiale, precum cel de trandafiri sau de lavandă. În acest caz, se amestecă din nou, cu telul.

♣ Crema sau loțiunea din Aloe Vera și ulei de cocos se transferă într-un recipient curat cu capac și se păstrează la frigider.

Termenul de valabilitatea al cremei ajunge la câteva săptămâni.

Mod de administrare

Asemenea unei creme hidratante obișnuite, loțiunea cu gel de Aloe Vera și ulei de cocos extra-virgin se va putea aplica pe întreg corpul. Recomandat este ca aceasta să fie aplicată imediat după baie, atunci când pielea umedă absoarbe mai bine crema, beneficiind, astfel, de o hidratare optimă.

O astfel de cremă poate înlocui cu succes  și clasicul demachiant.

Se poate transforma chiar și într-o veritabilă mască de față. Pentru aceasta, este necesară introducerea în crema cu Aloe Vera și ulei de cocos a argilei verzi de Sicilia, recunoscută pentru bogăția sa de minerale și substanțe nutritive.

Recomandări 

Înainte de extragerea gelului, curățarea în întregime a frunzei de Aloe Vera este esențială. În loțiunea cu ulei de cocos se poate adăuga, de asemenea, o lingură de ulei de măsline, unt de shea (karate) sau unt de cacao.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *