Crema de mango şi lime este un răsfăţ culinar, recomandat, îndeosebi, persoanelor cu probleme circulatorii, pentru menţinerea inimii şi arterelor sănătoase, o vedere bună, şi nu în ultimul rând, pentru un sistem imunitar puternic, care poate ţine bolile la distanţă, inclusiv cancerul.
Nu mai este o noutate că prăjiturile, bomboanele sau biscuiţii ne dau metabolismul peste cap, ne îngraşă, ne fac nervoşi sau insomniaci. Cu toate acestea, ele ne oferă o adevărată desfătare a simţurilor, căzând pradă ispitei de a le savura.
Indiferent că suntem sănătoşi sau bolnavi, un lucru este cert: nu ne putem lipsi de o plăcere atât de mare. Ce putem face în schimb? Putem limita efectele nedorite ale deserturilor asupra sănătăţii, adaptând reţetele după suferinţele care ne împovărează viaţa sau care ne ameninţă.
Este şi cazul următorului desert, special conceput pentru sănătatea arterelor. Timpul de preparare a cremei de mango şi lime nu durează mai mult de 15 minute.
Cremă şi mango de lime la pahar
Crema de mango şi lime este un desert delicios, recomandat, în special, persoanelor cu probleme circulatorii. Mango, ingredientul-vedetă, este recunoscut pentru conţinutul său ridicat de antioxidanţi, precum şi de vitamina C, vitamina E şi betacaroten.
Suplimentarea alimentaţiei cu acest fruct ne ajută să menţinem inima şi arterele sănătoase, vederea bună, bucurându-ne, totodată, de un sistem imunitar puternic, ţinând cancerul la distanţă.
Ingrediente (pentru 4 porţii)
2 lime (lămâi cu coajă cerde)
2 linguriţe de gelatină transparentă
2 mango
70 gr. lapte praf degresat
Îndulcitor (sau zahăr brun, nerafinat – 50gr.)
Fistic, pentru ornament (opţional)
Metodă de preparare
În sucul proaspăt stors de la cele 2 lime se pune gelatina pentru a se dizolva. După dizolvarea completă a gelatinei, amestecul se pune în bolul mixerului.
În continuare, se toarnă miezul de mango, adăugând îndulcitorul şi mixând până când pireul devine omogen.
Se ȋncorporează laptele praf, folosind o spatulă din plastic, insistând până la omogenizarea completă a cremei. Preparatul se repartizează în pahare mici, care se acoperă şi se ţin la friger până când crema devine tare, respectiv, pe o perioadă de aproximativ 5 ore.
Înainte de servire, desertul se ornează cu fistic.
Valori nutritive/porţie:
Kcal. 170
Glucide 25 gr.
Grăsimi 0,3 gr.
Colesterol 3,5 mg.
Calciu 243 mg.
Truc pentru debutanţi: pentru a evita eventualele probleme cu gelatina, aceasta va fi lăsată să se înmoaie în puţină apă călduţă amestecată cu sucul de lămâie.
Mango încetineşte procesul de îmbătrânire
Mango aparţine aşa-numitei grupe de fructe şi legume ‘’galbene şi portocalii’’, recunoscute pentru conţinutul generos de fitoelemente care influenţează în mod pozitiv starea de sănătate şi încetinesc procesul de îmbătrânire.
Pentru a ne face o idee mai clară asupra beneficiilor pentru sănătate a fructului, merită menţionat faptul că o cană de mango asigură 184% din necesarul zilnic de vitamina A şi 61% din necesarul zilnic de vitamina C.
Este recomandat ca fructul să fie consumat în stare proaspătă şi mai puţin sau ocazional în budinci şi creme, deoarece aceste dulciuri prezintă un index şi o încărcătură glicemică ridicate.