Rețete naturiste

CREMĂ de CARTOFI cu brânză şi mărar – bogată în potasiu şi magneziu

Crema de cartofi cu brânză şi mărar poate înlocui piureul clasic.

Un preparat nou şi interesant, care poate fi servit ca atare, ca fel principal, sau pe post de garnitură.

Gustul preparatului este ‘’îmbunătăţit’’ prin adăugarea de brânză, unt, smântână şi mărar.

Consumată cu măsură, crema de cartofi cu brânză şi mărar poate fi considerată un răsfăţ culinar, potrivit atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi.

Cremă de cartofi cu brânză şi mărar

Crema de cartofi este bogată în potasiu şi în magneziu, păstrând o parte din vitaminele şi din principiile active ale miezului de cartof.

Potasiul intervine în toate procesele metabolice şi ajută la buna funcţionare a muşchiului cardiac, precum şi a creierului.

Magneziul participă la transmiterea semnalului activator de la fibra nervoasă spre muşchiul care îi este subordonat, precum şi la contracţia musculară propriu-zisă, activând multiple enzime celulare şi căi metabolice ale corpului uman.

Ingrediente

  • 1,5 kilograme de cartofi
  • 100 g cremă de brânză
  • 1 pachet de unt (200 g)
  • 1/3 ceaşcă smântână
  • 2-3 linguri mărar proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă de sare

Crema de cartofi cu branza si marar – un preparat bun pentru inima, creier si oase

Ingrediente pentru crema de brânză

  • 250 g brânză de vaci
  • 3 linguri smântână (sau iaurt gras)
  • 1 lingură ulei de măsline

Se amestecă brânza de vaci cu uleiul şi se omogenizează foarte bine, după care se adaugă smântâna şi se amestecă din nou.

Mod de preparare

Se curăță cartofii şi se taie în cuburi care se adaugă într-un vas şi se acoperă cu apă. Recipientul se acoperă parţial cu capac, iar cartofii se lasă la fiert, pe foc mic. După ce încep să fiarbă, se adaugă şi sarea.

Sfat: cartofii se adaugă în apă rece; dacă sunt puşi în apa care fierbe,există riscul ca aceştia să se facă la suprafaţă şi să rămână cruzi în interior.

Odată fierţi, cartofii se scurg de apă. Peste cartofii fierbinţi se adaugă untul tăiat în bucăţi mai mici, crema de brânză (100 g)  şi smântâna. Se acoperă ingredientele cu un capac şi se lasă să stea pentru 2 minute.

Se tranformă totul în pastă, cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi. În cazul în care crema nu este sufient de ‘’pufoasă’’, se mai pot adăuga 1-2 linguriţe de smântână.

La final, se adaugă mărarul proaspăt, şi se amestecă din nou. Se serveşte cald, ca atare sau ca garnitură la diferite feluri de mâncare.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>