Dacă aţi abuzat de dulciuri, de alimente supra – rafinate, bogate în amidon, consumaţi cât mai des catraveti muraţi.
Dintre toate murăturile, castraveţii muraţi au cele mai puţine zaharuri.
Mai mult decât atât, coaja lor conţine substanţe care stimulează puternic digestia şi metabolismul, ajutând la procesarea mai uşoară a proteinelor şi a grăsimilor.
Castraveţii muraţi au un efect terapeutic puternic în următoarele afecţiuni:
Digestie dificilă, dispepsie
Coaja castraveţilor muraţi conţine tripsină, o enzimă care ajută organismul să digere şi să asimileze cu uşurinţă proteinele. Bacteriile prietenoase din castraveţii muraţi contribuie la normalizarea florei tubului digestiv, prevenind indigestiile, balonarea şi disconfortul abdominal după masă.
Dacă aveţi probleme în asimilarea mâncărurilor bogate în proteine sau grăsimi, sau dacă aveţi frecvent indigestii ori probleme biliare, este bine să consumaţi castraveţi muraţi la mesele principale.
Diabet zaharat
În castraveţii muraţi în apă cu sare se găseşte o cantitate infimă de zaharuri. În schimb, aceste murături conţin substanţe stimulatoare ale activităţii pancreasului, precum şi substanţe care măresc receptivitatea organismului la insulină.
Consumul regulat de castreveți muraţi previne şi tratează diabetul – se pot mânca fără nici un fel de restricţie cantitativă.
Colesterol şi trigliceride mărite
Castraveţii muraţi conţin fibre alimentare şi stimulatori ai activităţii hepatice, motiv pentru care sunt consideraţi adevăraţi inamici ai grăsimilor şi colesterolului în exces din sânge.
Pentru a scădea valorile trigliceridelor şi ale colesterolului, şi pentru a proteja vasele de sânge de depunerea acestora, consumaţi minimum 300 de grame de castraveţi muraţi, constant, timp de cel puţin 3 luni.
Castraveţii muraţi în apă cu sare
♣ Pentru a beneficia de toate aceste efecte terapeutice, se consumă castraveţi muraţi în apă cu sare (în saramură). Cei puşi în oţet au efecte terapeutice scăzute.
♣ De asemenea, sunt recomandaţi castraveţii muraţi făcuţi în casă, fără preparare termică şi fără aditivi artificiali.
♣ Foarte important este şi ca sarea folosită să fie neiodată, astfel încât iodul adăugat artificial să nu interacţioneze negativ cu ingredientele naturale.
♣ Este total contraindicată folosirea recipientelor de plastic – acizii naturali formaţi pot extrage foarte uşor substanţe toxice din masele plastice, rezultând murături mai degrabă toxice, decât cu efecte terapeutice; se recomandă recipientele de sticlă, ceramică sau lemn.
♣ Pentru întreţinerea sănătăţii, se consumă 300 grame de castraveţi muraţi, zilnic. Se beau 1,5 litri de apă pe zi, astfel încât rinichii să nu fie deloc afectaţi de surplusul de sare pe care trebuie să îl elimine.
sarea este problema
Daca ai toate astea,ai si un colon iritabil care nu-ti permite sa mananci castraveti murati!
Exact si la colon nu prea i plac cojile de castraveţi..
Pai … mai intai rezolvi problema la colon … evident in mod natural nu cu medicamente ! In alta ordine de idei , castravatii murati aciduleaza organismul ceea ce iar nu e bine deloc …
doar daca i-ai pregatit cu mina ta in casa , nu din aia cumparati