Tratamente naturiste

Consumați BORȘ CRUD ȋn fiecare zi şi veți trece fără probleme prin iarnă

Este ‘’sezonul răcelilor’’, virozele și gripele ocupând primul loc, ca frecvență, printre bolile contagioase.

Borșul de casă, din tărâțe de grâu, întărește apărarea naturală a organismului.

Borșul este un produs natural, care are la bază procesul de fermentație a tărâței. Acest tonic natural conține multe minerale, complexul de vitamine B și multă vitamina C.

Aliment probiotic

Borșul este considerat un aliment probiotic, deoarece conține bacterii lactice și celule de drojdii.

Acestea se integrează ȋmpreună cu flora intestinală de pe traiectul colonului, constituind un element important al sistemului de autoapărare al organismului.

Probioticele din borșul crud cresc producția de limfocite, cresc rezistența organismului la infecțiile bacteriene, întăresc imunitatea, reduc riscul de alergii și mențin greutatea corporală.

Întărește imunitatea

Vitamina C (din borșul crud) este renumită pentru efectul ei de susținere a imunității. Anihilează virusurile și bacteriile, fiindcă stimulează producția de limfocite C, celule imunitare care luptă împotriva bacteriilor, virusurilor și care pot anihila și celulele canceroase.

Anticorpii acționează mai eficient dacă în organism există cantități suficiente de vitamina C.

Pe lângă bacteriile lactice și celulele de drojdii, borșul mai conține vitaminele A, B1, B2, B6, B12, D și E, minerale (zinc, fier și magneziu), aminoacizi esențiali și numeroase enzime.

Toate acestea sunt substanțe care întăresc sistemul imunitar și pot acționa ca antidoturi contra răcelii.

Cura cu borș pentru imunitate

Se consumă câte 1 cană cu borș de casă, cât mai proaspăt, cu 15 minute înainte de fiecare masă principală, în cure de 3 săptămâni.

Dacă nu este agreat gustul lui acrișor, poate fi diluat cu apă, fie amestecat cu un suc proaspăt stors.

Cura cu borș pentru boli respiratorii cronice

Cura cu borș de casă este recomandată în bronșită, astm, sinuzită. Ajută la vindecarea acestor boli și, mai ales, preîntâmpină agravările și recidivele.

Se consumă 2 căni de borș, cu un sfert de oră înainte de masă, în cure de câte 3 săptămâni.

Oferă energie

Tărâțele folosite la prepararea  borşului sunt foarte bogate în vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9, care transformă alimentele în energie pentru organism.

Complexul de vitamine B reduce stresul, ajutând sistemul nervos să funcționeze mai bine. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și hormonal, îmbunătățește memoria, nivelul hemoglobinei și dispoziția.

 

 

loading...
Loading...