Alimentație

CONOPIDA MURATĂ are un efect antioxidant foarte puternic şi beneficii incredibile pentru sănătate

Conopida murată (în saramură) este un aliment care poate fi consumat zilnic, cu foarte multe feluri de mâncare.

Este un adevărat medicament natural, cu condiţia să fie făcută în casă, fără preparare termică, fără aditivi artificiali.

Doza zilnică recomandată

Pentru întreţinerea sănătăţii se recomandă consumul (constant şi pe termen lung) zilnic a minimum 300 de grame de conopidă murată, în timpul meselor principale.

Conopida murată – ce conţine

Are conţinutul de minerale, de fibre alimentare intact şi, foarte important, are substanţe care ajută la îmbunătăţirea digestiei, mai ales a digestiei grăsimilor şi a proteinelor.

Totodată, conopida conţine o categorie de substanţe cu un efect antioxidant foarte puternic, numite sulforafani, care nu se degradează decât în foarte mică măsură în procesul murării.

Previne cancerul

Conopida murată conţine vitamine, enzime, minerale şi alte substanţe cu efect antioxidant, citostatic sau stimulent al sistemului imunitar. Consumul regulat de conopidă murată previne îndeosebi cancerul de sân, de colon, ovarian, de prostată, pulmonar.

Protejează împotriva bolilor cardiovasculare

Conopida murată conţine mari cantităţi de potasiu, un mineral care reglează ritmul cardiac şi tensiunea arterială. Mai mult, împiedică oxidarea grăsimilor şi colesterolului pe artere, prevenind ischemia cardiacă şi tulburările circulatorii cerebrale. Conopida murată previne formarea şi migrarea cheagurilor de sânge (trombilor), fiind un fluidifiant sanguin.

Conopida murata contine vitamine, minerale si alte substante cu efect antioxidant

Combate constipaţia

Graţie aşa-numitelor fibre solubile, adică substanţe nedigerabile, conopida tratează constipaţia. Mai mult, ea conţine microorganisme care ajută la echilibrarea florei intestinale, combătând şi pe această cale constipaţia.

Întăreşte imunitatea

Conopida conţine mari cantităţi de vitamina C, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu. Toate acestea o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Susţine şi grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii, iar la persoanele care iau antibiotice de sinteză, conopida murată restabileşte flora tubului digestiv şi contracarează efectul imuno-supresor al acestor medicamente.

Previne bolile nervoase degenerative

Cercetările au arătat că principiile active din conopidă sunt un excelent  protector al sistemului nervos în faţa proceselor degenerative. Consumul regulat de conopidă murată contribuie (la persoanele de vârsta a treia) la o memorie şi o coordonare neuromotorie mai bună, oferă un tonus psihic mai bun şi previne boli precum Alzheimer sau Parkinson.

Este un excelent reglator hormonal

Conopida murată acţionează benefic în afecţiuni precum chisturi ovariene, dismenoree, tulburări de menopauză. Este un excelent reglator al activităţii ovarelor (mult mai eficientă decât multe din medicamentele hormonale de sinteză), înlătură durerile menstruale, previne fenomenele extreme de la intrarea în menopauză şi protejează organismul în timpul menopauzei. Se consumă alternativ cu varză murată, cu care este înrudită şi care are proprietăţi terapeutice similare.

loading...
Loading...

One comment

 1. 1

  Interesant este tot ce apare pe acest site si nu mai gasesti in alta parte asa ceva, cum ar fi site-uri de pe Google, site-uri medicale in limba engleza, etc….
  Pentru ”varsta a 3-a” pentru imbunatatirea capacitatilor mentale si fizice, se recomanda, exercitii fizice, mersul pe jos, in parc, etc.
  Gradinaritul, plimbarea animalelor de companie;
  Activitati intelectuale: cititul ( carti, nu de pe PC si ziare, reviste), invatarea unei limbi straine, este un ”remediu” de imbunatatire a memoriei la orice varsta, cum ar fi engleza, multilateral folosita, azi.
  Ceai de ginseng in fiecare zi , inainte de micul dejun, cel putin 1 luna, la orice varsta,
  flaconaselenealcolice (Made in China) de Ginko Biloba cu Ginseng si Laptisor de matca, etc.
  Eu fac traduceri medicale de pe site-uri validate de cercetari stiintifice in SUA si-n restul lumii, dar nu am citit nicaieri ca muraturile de conopida sau altceva, ar avea toate efectele din articol.
  Conopida (ca si varza murata sau nu) contin niste substante numite izotiocianati si sulfarafan ce stopeaza evolutia oricaror forme de tumori.
  Sunt eficiente in cancerul la san, de colon, pulmonar, ovarian, de prostata!
  Dexintosifica ficatul.
  Imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular, etc.
  Ajuta in poliartrita reumatoida, si chiar o poate preveni, etc.
  Vezi Google, ”Doctorul Zilei”
  Ing. A.D Mirica
  Specialist in boterapie, medicina naturista, multe altele.
  Nu faceam acest comentariu, daca nu gaseam postarea pe 1/2 ecranul laptopului.
  Sanatate!

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>