Tratamente naturiste

Comprese – minune cu TESCOVINĂ pentru dureri reumatice, varice, contuzii, entorse, luxaţii, fracturi de oase

Tescovina, amestecul de coji, pulpă şi seminţe de struguri roşii rezultat în urma procesării strugurilor, este, de fapt, un medicament miraculos.

Coaja, pulpa şi sâmburii strugurilor de culoare închisă au cel mai ridicat conţinut de resveratrol (de 8 ori mai mult decât în vin), antioxidantul cel mai puternic din farmacia naturii.

Administrată intern, tescovina luptă împotriva radicalilor liberi răspunzători de îmbătrânirea organismului.

Totodată, apară vederea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, reduce colesterolul, protejează inima, reglează tranzitul intestinal, previne apariţia osteoporozei, ameliorează semnificativ simptomele gutei şi artritei.

Pe plan extern, tescovina aduce ameliorări semnificative în dureri reumatice, entorse, luxaţii, scrânteli, fisuri sau rupturi (fracturi) de oase, în procese inflamatorii (gonartroze, gută), varice :

Cataplasmă cu tescovină, argilă şi muşeţel

  • Artrită, varice, contuzii

Se amestecă pulbere de tescovină cu argilă şi ceai de muşeţel, până la obţinerea unei paste care se întinde pe o fâşie de tifon şi se aplică pe zona afectată, fără a bandaja strâns.

Pentru un efect maxim, cataplasma se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute, timp în care este strict interzis efortul fizic.

Cataplasmă cu tescovină şi muşeţel

  • Artrită, varice, contuzii

Peste tescovina uscată, mărunţită groscior, se toarnă ceai de muşeţel. Se amestecă  până când mixtura ajunge de consistența  unei paste subţiri.

Pasta rezultată se întinde pe o fâşie de tifon şi se aplică apoi pe zona afectată, fără a bandaja strâns. Cataplasma se ţine 30 de minute, timp în care este strict interzis efortul fizic.

Cataplasmă cu tătăneasă, tescovină şi argilă

  • Entorse, luxaţii, scrânteli, fisuri sau rupturi (fracturi) de oase, în procese inflamatorii (gonartroze, gută)

Se iau cantităţi egale de rădăcină de tătăneasă, de tescovină, foarte fin măcinate, şi argilă, şi se amestecă cu un ceai călduţ de troscot.

Pasta obţinută se întinde uşor peste zona bolnavă. Se fixează cu faşă lată de tifon şi se ţine cel puţin 2 ore.

Mască nutritivă din tescovină şi argilă

Proprietăţi detoxifiante, calmante şi nutritive

Se amestecă tescovina foarte fin măcinată împreună cu o cantitate egală de argilă. În amestecul de tescovină şi argilă se toarnă puţină apă, până la obţinerea unei paste, care se poate întinde uşor pe faţă. Se poate adăuga şi puţină miere.

Se aplică seara, pe tenul curat, iar după 30 minute se spală.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>