Comprese de mare eficiență pentru NODULI TIROIDIENI

Nodulii tiroidieni sunt foarte frecvenți, iar majoritatea lor nu sunt canceroși.

Nodulii tiroidieni sunt creșteri anormale ale țesutului din glanda tiroidă, având dimensiuni cuprinse între un milimetru și câțiva centimetri.

Atunci când nodulii tiroidieni depășesc 1 cm. diametru, tiroida fiind un organ situat superficial, aceștia pot fi ușor palpați și chiar vizualizați ca o umflătură mică la baza gâtului, ce se mișcă în sus și în jos odată cu deglutiția.

Prezența nodulilor pe tiroidă este un fenomen foarte frecvent, care sporește odată cu înaintarea în vârstă.

Împotriva nodulilor tiroidieni, există câteva tratamente de mare eficiență:

Comprese cu frunze de tătăneasă (Symphytum officinalis)

Frunze proaspete de tătăneasă se zdrobesc pe o planşetă de lemn cu un sucitor din lemn, după care se aplică pe gât în zona tiroidei, unde se țin vreme de 1-2 ore.

Aplicația se repetă o dată la două zile. Are efecte puternic anti­inflamatoare și antitumorale.

Comprese cu frunze de varză 

Se prepară în același mod ca și cele cu frunze de tătăneasă, cu care se aplică alternativ: o zi se aplică tătăneasa și o zi frunzele de varză.

Frunze proaspete de varză se zdrobesc pe o planşetă de lemn cu un sucitor din lemn, după care se aplică pe gât în zona tiroidei, unde se țin vreme de 1-2 ore.

Cataplasme cu mămăligă și tămâie

Sunt foarte eficiente, deoarece căldura ajută mult la dilatarea locală și tămâia are și ea rolul ei. Este un tratament simplu și ușor de aplicat.

  • Cum se procedează

Se face o mămăligă mai tare. Se taie o bucată de tifon de mărimea necesară (cât să acopere locul afectat și să-l depăşească cu ceva).

Se întinde pe această pânză în strat de 2-3 cm. Se pune pe suprafața ei puțină tămâie (tămâia trebuie să fie mărunțită foarte fin) așa cum se pune sare pe o felie de pâine cu unt.

Se aplică cât de caldă se suportă (să nu ardă). Se face acest tratament 10 seri la rând, înainte de culcare. Se face apoi o pauză de 7 zile și se poate relua.

Se va unge local cu orice unguent dacă pielea prezintă roşeață.

Cataplasme cu argilă 

Din argila Algo (de la farmacie, magazine naturiste) și puțină apă se face o pastă groasă, consistentă, care se aplică pe locul bolnav în grosime de 0,5-1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon.

Cataplasmele se aplică de 2-3 ori pe zi, timp de 2-3 ore, sau se lasă de seara până dimineața.

Se urmează, totodată, și o cură internă cu apă argiloasă tulbure, timp de 2-3 luni (în cure de câte 3 săptămâni; a se citi prospectul).

  • Prepararea argilei Algo

Într-un pahar de sticlă sau o cană de porțelan se pun 100-150 ml. apă. Se adaugă 1 linguriță plină cu argilă sau un bulgăraș de argilă de mărimea unei nuci mici.

Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara până dimineața, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn și se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă.

Sedimentul (ca un zaț de cafea) se aruncă și se pregătește apa cu argilă pentru masa următoare. Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi, înaintea meselor importante.

Apa argiloasă foarte tulbure se bea înainte de masă, nu după masă!

loading...
Loading...

5 Comments

  1. 1
  2. 5

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>