Tratamente naturiste

Comprese cu OŢET de MERE care ne scapă rapid de dureri şi boli

Oţetul de mere, un remediu de excepţie şi un medicament redutabil, are efecte benefice într-o mulţime de boli.

Aplicaţiile sau compresele cu oţet de mere şi-au dovedit eficiența de-a lungul timpului.

Sunt uşor de pus în practică şi pot avea efecte surprinzător de rapide în afecţiuni precum:

Acces de tensiune

 • Ȋnmuiați o cârpă în oţet de mere şi ȋnveliți cu ea laba piciorului timp de câteva minute. În acelaşi timp, apăsaţi cu degetul mijlociu al mâinii drepte pe lobul urechii, în aşa fel încât să auziţi pulsul. Începeţi să număraţi până la 7. Tensiunea se normalizează.

Boli de unghii

 • Aplicaţi, de 6 ori pe zi, comprese cu oţet de mere, până la vindecarea completă. În plus, consumaţi de 3 ori pe zi câte 1 pahar de apă fiartă (lăsată să se răcească uşor/călduţă) cu 2 linguriţe de oţet şi 2 linguriţe de miere de albine.

Bronşită cronică

 • Ȋnmuiați o bucată de ţesătură din lână în soluţie din oţet de mere, ulei vegetal şi camfor. Se pune pe timpul nopţii pe piept. Pe spate, aplicaţi o compresă din hrean dat prin răzătoare (contraindicată persoanelor cu pielea sensibilă).

Vânătăi, inclusiv vânătăi mari

 • Amestecaţi 1 lingură de oţet cu apă fiartă. Ȋnmuiați în această soluţie o bucată de ţesătură albă şi acoperiţi vânătaia, deasupra punând folie alimentară şi apoi pansând cu tifon. Când compresa se usucă, se înmoaie din nou, repetând procedura de câteva ori pe zi.

Reumatism

 • Se amestecă 2 linguriţe de oţet, 1 linguriţă de hrean ras şi 1 linguriţă de ceapă tocată mărunt. Se învelesc în tifon şi se aplică pe locul afectat, cataplasma ţinându-se minimum o oră. În plus, se ia de 3 ori pe zi câte 1 lingură de oţet de mere, amestecată cu 1 linguriţă de miere, cel puţin 3 luni.

Compresele cu otet de mere – leac in afectiuni comune

Dureri în articulaţii, provocate de depuneri de săruri

 • Se ia pâine neagră proaspătă, se pune într-un vas, se toarnă peste ea 1 lingură de oţet şi una de apă caldă şi se amestecă bine. Turta rezultată se aplică pe articulaţia bolnavă, pe timpul nopţii. Deasupra se pune folie alimentară şi se leagă cu un fular de lână. Tratamentul durează 25-30 zile.

Dureri de cap provocate de lovituri

 • Faceţi o compresă cu oţet. Durerea va trece imediat.

Dureri de cap provocate de răceală

 • Amestecaţi 1 lingură oţet de mere cu 2 cartofi raşi. Soluţia se întinde pe pânză sau un tifon pus în patru, şi se aplică pe frunte. Peste 2-3 ore, aplicaţi o compresă proaspătă.

Febră

 • O bucată de ţesătură groasă se înmoaie în soluţie de apă rece cu oţet, se învelesc gleznele sau laba piciorului şi se ţine până ce compresa se încălzeşte. După aceasta, picioarele se învelesc cu o plapumă caldă. Dacă temperatura este ridicată mult, folosiţi oţet curat, fără apă, sau în proporţie de 1:1.

Întinderi musculare

 • Aplicaţi comprese cu 100 g argilă lichidă şi 4 linguri de oţet, o dată pe zi. Întăreşte şi oasele.

Varice

 • Luaţi 1 litru de ulei de măsline, 2 căni de oţet de mere şi 1 pahar de apă călduţă. Bateţi bine ingredientele cu o furculiţă, până când obţineţi o emulsie, şi impregnaţi cu ea un tifon mai mare. Aplicaţi compresa pe locurile cu varice umflate şi dureroase. Lăsaţi să acționeze timp de  20 de minute. Schimbaţi compresele de câte ori simţiţi nevoia. Uşurează imediat şi durabil umflarea venelor şi durerile care le acompaniază.
Cautari:
  comprese cu otet |comprese cu otet de mere |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>