COMPRESE cu HREAN pentru afecțiuni produse sau agravate de frig

Hreanul (Armoracia rusticana) este folosit ca remediu natural ȋncă din preistorie.

Hreanul este recomandat în peste 100 de afecțiuni, cele mai multe dintre ele fiind specifice sezonului rece.

Iuțeala din rădăcini îl face să fie foarte eficient în tratarea bolilor reumatice și ale căilor respiratorii superioare.

Rădăcina de hrean este foarte bogată în vitamine (în special C și din complexul B) și minerale, conține substanțe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni, etc.

Dureri lombare, artrită, miozită

Se prepară un amestec din cantități egale de hrean ras, ridiche neagră și smântână naturală. Se aplică pe locurile dureroase, se acoperă cu folie alimentară şi se leagă cu un fular de lână.

Cataplasma se lasă să acționeze până la senzația puternică de arsură. Se aplică zilnic, înainte de culcare sau de 3-4 ori pe săptămână.

Sinuzită cronică sau acută

Se aplică pe frunte, spre rădăcina nasului, o cataplasmă obținută prin învelirea într-un tifon subțire a 2-3 lingurițe de hrean ras. Cataplasma se ține vreme de 5-20 de minute.

Cei cu o piele foarte sensibilă se vor unge în prealabil cu o alifie de gălbenele și vor ține mai puțin cataplasma, altfel pot apărea inflamații serioase.

În timp ce se ține cataplasma pe frunte, se va declanșa un proces extrem de puternic de lăcrimare și de eliminare pe cale nazală a secrețiilor, extrem de benefic și care ajută la o vindecare rapidă.

Aplicația se repetă vreme de 5-7 zile la rând, ducând la eliminarea completă a acestei afecțiuni.

Dureri articulare

Se aplică o cataplasmă cu hrean crud pe zonă afectată, atât timp cât nu apare senzația de arsură. Suplimentar, după ȋndepărtarea cataplasmei, se poate aplica un unguent camforat.

Bronșită, gripă, congestiile pulmonare

Se pun într-un vas 2 linguri de făină de hrean (hrean uscat, dat prin râșnița elecrică) și 2 linguri pulbere de semințe de in, se adaugă apa și se amestecă foarte bine, până când se formează o pastă.

Pasta rezultată se învelește în tifon și se aplică pe torace. Se lasă să acționeze vreme de 30-60 de minute. Aplicația se repetă o dată la 2-3 zile.

Pareză facială

Produsă și agravată de statul în frig, curent.

4 rădăcini de hrean ras se introduc într-o sticlă. În recipient se adaugă și 2 linguri de pulbere de rozmarin și se toarnă deasupra oțet de mere cu miere (se gaseşte ȋn magazinele naturiste), până ce lichidul acoperă hreanul.

Se lasă la macerat într-un loc cald, timp de 7-10 zile, după care se scoate din sticlă câte puțin lichid, care se utilizează pentru comprese puse pe zona afectată.

Compresa se ține câte 1 oră, dimineața și seara. Durata tratamentului este de 2-3 săptămâni.

Precauții

Cataplasmele cu hrean vor fi folosite cu prudență de către persoanele care au pielea sensibilă, alergică.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *