Tratamente naturiste

COMPRESE cu frunze de VARZĂ MURATĂ: ce pot vindeca

Spre deosebire de varza proaspătă, cea murată este mai bogată în vitaminele B1, B2, B3, B6 şi B9.

Totodată, varza murată este unicul produs alimentar vegetal ce conţine vitamina B12, ce luptă cu îmbătrânirea precoce.

Despre vitamina B12 se ştie că lipseşte în special din organismul vegetarienilor şi al persoanelor vârstnice, generând  palpitaţii, slăbiciuni, pierdere de memorie şi scăderea auzului.

Este un remediu excelent şi pentru persoanele care au probleme cu stomacul, grație vitaminei U pe care o conţine și care protejează mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului.

Ȋnsă varza murată este, de asemenea, un remediu foarte eficient atunci când vine vorba de tratarea afecțiunilor pe cale externă.

Iată câteva situații în care cataplasmele cu varză murată pot da rezultate excelente:

Febră

  • Varza murată tratează febra copilului mic dacă se aplică pe tălpile lui câte 2 linguri de varză murată tăiată mărunt, iar peste varză se pune câte o punguță de polietilenă. Se încalță șosete deasupra sau se pansează cu bandaj și se lasă timp 25-30 minute, după care se pune varză murată proaspătă.

Răni, arsuri, lovituri și inflamații

  • Se prepară un terci din varză murată, obținut prin zdrobire. Locurile afectate se pansează cu acest terci din varză murată, pus între 2 straturi de tifon, care se schimbă de 2-3 ori pe zi. În cazul în care apare o senzație de arsură insuportabilă, varza se amestecă cu puțină apă fiartă și răcită.

Dureri de cap

  • Durerile de cap pot fi diminuate cu varză murată învelită în tifon. Se aplică în zonele de după pavilionul urechilor și pe tâmple, apoi capul se leagă cu un prosop. Dacă durerile sunt dese și insuportabile, se beau și câte 100 ml. de moare de varză, de 3 ori pe zi.

Acnee

  • Se aplică pe zonele afectate frunze de varză murată, zilnic. Compresa se ține timp de 25 de minute, apoi se spală pielea cu apă rece. Tratamentul durează 1,5-2 luni.

Hernie ombilicală

  • Se ia o bucată mică de tifon împăturit și se îmbibă cu moare de varză, se pune pe locul cu problemă, deasupra se așează o felie de cartof crud, se apasă puțin și se pansează. Compresele se lasă să acționeze câte 3 ore, zilnic. Tratamentul durează 1,5-3 luni.
loading...
Loading...