COJILE de USTUROI fac minuni pentru sănătate – de ce să nu le mai aruncăm şi cum să le folosim

Cojile de usturoi (Allium sativum) sunt daruri ale naturii mai puţin cunoscute, capabile să ne fortifice sănătatea şi să ne creeze o stare de bine.

Ignorat deseori, acest produs sortit aruncării are beneficii uimitoare pentru sănătate, mai puţin cunoscute de majoritatea dintre noi.

Quercetina, substanţa-minune din cojile de usturoi

Dacă cercetăm atent o mică bucată de coajă prin tubul microscopului, vedem de-a lungul nervurilor câteva rânduri de cristale alungite, în formă de ace. Sunt cristalele uneia dintre cele mai active flavonoide – quercitina.

Quercetina se găseşte şi în cojile de ceapă, în ceaiul verde şi în mere. Aceasta  are un rol important, de ceas biologic ce blochează admisia de oxigen la punctul de creştere al cepei şi al usturoiului, pentru a nu încolţi  înainte de perioada optimă.

Quercitina este un remediu antiinflamator, antihistaminic, folosit cu succes în tratarea afecţiunilor aparatului locomotor (dureri reumatice, artrită), aparatului respirator (astm, bronşită), pentru profilaxia bolilor cardiace, care scade riscul de tromboză, de infarct miocardic şi al accidentelor vascular-cerebrale.

De asemenea, savanţii  au descoperit o proprietate unicat a flavonoidei de a acţiona asupra genei r-53, responsabilă pentru distrugerea celulelor canceroase.

Pulberea din coji de usturoi

În scop terapeutic, se folosesc doar cojile de usturoi autohton, crescut natural. Din cojile uscate, curate şi lucioase se prepară o pulbere, care poate fi folosită la prepararea unor medicamente naturale. Pulberea din coji de usturoi se păstrează în borcane de sticlă, închise ermetic, la loc rece şi întunecos.

Quercetina din cojile de usturoi are un caracter antioxidant puternic

Imunitate, rinichi, inimă, detoxifiere

Această infuzie ajută la reglarea funcţiei rinichilor şi inimii, elimină toxinele, ȋntinereşte organismul şi susţine imunitatea.

  • Într-un pahar cu apă se adaugă 1 lingură de pulbere, se acoperă şi se lasă la infuzat întreaga noapte. Se consumă câte jumătate de pahar de infuzie, de 2 ori pe zi, timp de 1 lună, cu pauză de 10 zile, după care cura se poate relua.

Menţinerea tinereţii

Peste 4 prize de coji de usturoi se toarnă 1 litru de apă fierbinte şi se lasă peste noapte. Se consumă câte 4 pahare pe zi din acest elixir al tinereţii, astfel:

  • bărbaţii încep cu data de 10 până la 20 a oricărei luni;
  • femeile încep cu data de 20 până pe 30 a oricărei luni.

Pauza între cure durează 1-2 luni.

Diaree

Pulberea din coji de usturoi înlătură rapid disfuncţiile sistemului digestiv, eliminând, totodată, helminţii.

  • Împotriva unei diaree puternice, se ia 1 linguriţă de pulbere de coji cu puţină apă. Remediul nu se consumă pe termen lng, deoarece poate duce la constipaţie.

Precauţii, contraindicaţii

Cojile de usturoi sunt contraindicate în sarcină, alăptare, copiilor sub 12 ani. Se recomandă precauţii în diabet, hipotensiune şi boli cronice ale sistemului digestiv.

Loading...

One comment

  1. 1

    Sunt remedii naturale foarte bune si de luat in seama. Sa preferam aceste leacuri babesti, decat sa transformam farmacia in punct turistic…… Un tratament natural, actioneaza lent, dar sigur si fara efecte negative; sa nu doriti miracole dupa o singura cana de ceai…….in plus, sa dam mare atentie, alimentatiei sanatoase si mai mult mers pe jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *