Coarnele – Remediu Eficient Pentru Imunitate, Contra Hemoroizilor, Diareei şi Nivelului Crescut de Zahăr Din Sânge

Coarnele (Cornus mas) sunt fructele toamnei, mici, ovale, de culoare roşie sau galbenă, cu un gust dulce – acrişor şi proprietăţi terapeutice deosebite.

Asemănătoare măceşelor, coarnele , crescute toamna ȋn tufe, pe la marginea pădurilor sau în zonele deluroase, sunt considerate izvoare nesecate de sănătate, datorită compoziției chimice bogate în substanţe folositoare.

‘’Explozie’’ de vitamine

La capitolul vitamina C, coarnele conţin o cantitate mai mare decât lămâile, din compoziţia bogată a fructelor nelipsite fiind vitamina P, calciu, fier, magneziu, zaharuri, acizi organici, taninuri şi uleiuri esenţiale.

Toate acestea transformă fructele într-un remediu natural contra bolilor gastro – intestinale şi anemiei, ca de altfel, o metodă naturală de prevenţie  formării pietrelor la rinichi. De asemenea, coarnele accelerează procesele metabolice, fiind recomandate în curele de slăbire.

coarne

Coarnele Contin Mai Multa Vitamina C Decat Lamaile

Coarne cu miere pentru creşterea imunităţii

Pentru creşterea imunităţii, este indicat următorul tratament: peste 2 linguri de coarne proaspete sau uscate, se toarnă o cană de apă rece. Se pun la fiert, nu mai mult de 5 minute, după care focul se închide, iar vasul se lasă acoperit, la infuzat, vreme de 8 oe.

După această perioadă, fructele înmuiate se scot, li se înlătură sâmburii, zdrobindu-se bine şi adăugând pulpa înapoi, în apa care s-au hidratat.

Se iau câte 50 de ml. de preparat, în care se dizolvă o linguriţă de miere, de 2 ori pe zi, timp de 2 săptămâni. După o pauză de 10 zile, tratmentul se poate relua.

Pentru tratarea hemoroizilor

Se scot sâmburii, după care fructele proaspete se mărunţesc. Se ia câte o lingură dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de masă, la prânz se vor lua 2 linguri, iar seara încă o lingură, pe stomacul gol.

Fructele vor fi consumate pe îndelete, mestecând şi plimbând fructele prin gură.

Tratamentul cu coarne contra hemoroizilor durează 2 săptămâni, însă dacă simptomle nu au dispărut, se poate prelungi cu o săptămână. În tot acest timp, nu se vor consuma carne, alcool sau condimente picante.

Pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge

Coarnelor bine spălate li se ȋnlătură sâmburii, după care se trec prin storcătorul de fructe.

Se incepe cu 50 ml. de preparat, administrat dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de masă, crescând, treptat doza, până când se ajunge la un pahar.

Tratamentul pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge are o durată de 60 de zile.

coarne

Coarnele Scad Nivelul de Zahar Din Sange

Pentru combaterea diareei

Se zdrobeşte bine o mână de coarne, peste care se adaugă un gălbenuş de ou crud şi o lingură de miere. Se mixează totul, iar din acest preparat se ia câte o linguriţă, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 3 zile.

Se toarnă o cană de apă clocotită peste 2 linguri de coarne uscate. Se pun la foc potrivit şi se lasă la fiert timp de 30 de minute, după care se strecoară. Se iau câte 100 ml., pe stomacul gol, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 3 – 4 zile.

Pentru combaterea durerilor de cap

Durerile de cap ar trebui să cedeze în maximum o oră, dacă fructelor proaspete li se îndepărtează sâmburii, pulpa se pisează mărunt, se pune într-un tifon şi se aplică, apoi, pe frunte, legându-se strâns.

Contraindicaţii

Coarnele sunt contraindicate celor care au insomnii şi celor care suferă de aciditate la stomac.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *