COACĂZELE NEGRE USCATE și beneficiile lor pentru sănătate

Coacăzele uscate pot fi o gustare sau un desert bogat în vitamine, minerale, grăsimi naturale sănătoase.

Consumate cu regularitate, coacăzele uscate aduc multe beneficii organismului și sănătății.

Conțin nutrienți esențiali pentru sănătate – antioxidanți, fibre alimentare, calciu, fier, magneziu, cupru, mangan și potasiu,  vitaminele B1, B2, B3, B6, C.

Coacăzele negre uscate au proprietăți vitaminizante, antioxidante, imunostimulatoare, depurative, anticancerigene.

Reglează tranzitul intestinal

Fibrele alimentare din coacăzele negre ajută la funcționarea normală a tractului digestiv. Acestea previn și tratează constipația, contribuind la un tranzit intestinal mai bun și la detoxifierea organismului, ca de altfel, la apariția rapidă a senzației de sațietate.

Asigură necesarul zilnic de proteine

La o porție de 100 de grame de coacăze uscate se regăsesc aproximativ 4 grame de proteine care intră în componența tuturor celulelor și intervin în desfășurarea tuturor proceselor vitale petrecute în organism.

Previn îmbătrânirea

Coacăzele uscate sunt o sursă bogată de antioxidanți, în special antociani, ce luptă cu radicalii liberi – niște oxidanți care, pe măsura acumulării lor în organism, pot să afecteze negativ sănătatea.

Întăresc funcțiile creierului

Consumul regulat de coacăze negre îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului. Stimulează activitatea sistemului nervos central, ȋntăreşte funcțiile creierului (memoria, claritatea gândirii, capacitatea de a percepe și prelucra informația, etc).

Susțin sistemul imunitar

Coacazele negre uscate întăresc sistemul imunitar și ajută la detoxifierea organismului. Acțiunea lor  imunostimulentă este deosebit de eficientă, la care se adaugă și efectele vitaminizante și remineralizante de excepție.

Combat inflamațiile din organism 

Substanțele pectice, taninul și sărurile de potasiu din coacăzele negre au acțiune antiinflamatorie.

Cresc acuitatea vizuală

Coacăzele uscate cresc acuitatea vizuală (inclusiv cea nocturnă), favorizează corectarea anumitor deficiențe ale vederii. Consumul regulat este indicat îndeosebi în oboseală vizuală, miopie progresivă.

Recomandate în tulburări de circulație

Fructele uscate ale coacăzului au efecte excepționale asupra circulației periferice, fiind indicate îndeosebi persoanelor care au extremitățile reci, chiar și în anotimpul cald, precum și persoanelor cărora li se umflă picioarele la căldură, care au fragilitate capilară și se învinețesc foarte ușor.

Stimulează creșterea la copii

Coacăzele negre au efecte vitaminizante, consolidează oasele, măresc capacitatea de învățare și de efort intelectual. Sunt bune și pentru copii bolnăvicioși ori cu întârzieri de creștere.

Tratează anemia

Coacazele negre uscate stimulează formarea hematiilor și compensează deficitul de fier.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>