CIREŞELE ACEROLA, foarte bogate în vitamina C, întăresc imunitatea şi rezistenţa organismului

Cireşele acerola (Malpighia emarginata) sunt fructe roşii şi acrişoare care deţin, conform studiilor ştiinţifice, cantităţi extrem de mari de vitamina C.

Acerola, cunoscută şi sub numele de vişină de Barbados, creşte în partea de sud a Americii de Nord, America Centrală şi nordul Americii de Sud.

Fructele acerola sunt deshidratate şi mărunţite ca o pudră care se comercializează ca supliment nutrițional sub formă de pulbere.

Campioane la vitamina C

Cireşele acerola sunt recunoscute ca una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C din lume. La fiecare 100 g de acerola regăsim 10 g de vitamina C foarte uşor asimilabilă de organism.

Fructele conţin de 30 de ori mai multă vitamina C decât lămâia şi alte substanţe active cum  ar fi: provitamina A, magneziu, potasiu,  vitaminele B1, B2 şi B6.

Cum se consumă

Dacă nu locuim în zonele în care acestea cresc, nu putem consuma cireşe acerola proaspete. Putem apela însă la pudra de acerola – un antioxidant puternic care conţine în special mult acid ascorbic (vitamina C naturală) şi are multe beneficii pentru sănătate.

  • Se consumă, zilnic, ¾ linguriţă cu pudră de acerola dizolvată în apă caldă, suc de fructe sau legume natural, iaurt, cocktail-uri.

Poate fi presărată în îngheţate, salate de fructe, cereale, musli, iaurt, budinci, etc (în general, reţete care nu necesită preparare termică).

Ciresele acerola contin multa vitamina C usor asimilabila

Beneficiile pudrei de acerola

Introdus în meniul zilnic, acest produs întăreşte imunitatea şi rezistenţa organismului, îi aduce un surplus de energie şi reduce riscul de boli:

♣ Neutralizează efectele radicalilor liberi – toxine ce pot provoca daune celulei şi duce la un număr de afecţiuni şi boli

♣ Prin neutralizarea radicalilor liberi, pudra de acerola poate îmbunătăţi sistemul imunitar care va lupta mai eficient împotriva bolilor

♣ Poate bloca producţia de melanină, fapt ce poate îmbunătăţi aspectul pielii sănătoase

♣ Furnizează organismului o doză consistentă de carotenoizi precum beta-carotenul, beta-criptoxantină şi luteină, benefici pentru sănătatea oculară

♣ Poate contribui la reducerea nivelului de zahăr în sânge (reduce glicemia)

♣ Poate încetini înmulţirea anormală a celulelor canceroase la plămâni

♣ Previne bolile hepatice, graţie proprietăţilor antiinfecțioase

♣ Are proprietăţi antibacteriene şi antifungice

♣ Are proprietăţi remineralizante, elimină diareea, dizenteria şi poate fi de mare ajutor în anorexie.

Contraindicaţii

Acerola nu se recomandă persoanelor cu pietre la rinichi sau gută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.