Ciorbă de miel cu tarhon și smântână, perfectă la masa de Paște

Ciorbă de miel cu tarhon – un preparat nelipsit de pe masa de Paște. Este revigorantă şi se poate acri cu borş, zeamă de lămâie sau cu măcriş, ce oferă un gust minunat ciorbei.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de miel cu os
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1/2 radacina de telina
  • 4 fire ceapa verde
  • 50 gr orez
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr smantana de gatit
  • 50 gr smantana grasa fermentata
  • 300 gr bors
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1/2 lingurita coriandru uscat
  • 1 legatura leustean
  • 1/2 legatura tarhon

RETETA PAS CU PAS

  • Toaca marunt legumele: morcovii, pastarnacul, ceapa, telina si ceapa verde
  • Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma de la suprafata
  • Pune legumele si cand incep sa se inmoaie adauga orezul spalat

  • Condimenteaza cu sare, piper, nucsoara rasa si coriandru macinat
  • Lasa sa fiarba pana orezul este gatit, apoi pune borsul
  • Amesteca cu un tel intr-un castron galbenusurile de ou cu smantana de gatit si cea fermentata si pune peste cate un polonic de ciorba fierbinte
  • Da focul la minim si dupa ce ai incorporat 5-6 polonice si ai adus la aceeasi temperatura ciorba din castron cu cea din oala, rastoarna totul in oala si amesteca usor.
  • Opreste imediat focul si pune deasupra tarhonul si leusteanul tocate marunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *