CHITOSANUL poate duce la scăderi în greutate spectaculoase. Cum trebuie făcută cura

Chitosanul este un praf extras din carapacea dură care învelește multe viețuitoare marine și terestre.

Această substanță naturală are funcții similare atât cu cele ale colagenului (substanță cu efect întineritor asupra pielii, articulațiilor, prostatei, mușchilor, etc), cât și cu cele ale fibrelor vegetale (substanțele nedigerabile, care absorb grăsimile, îmbunătățesc eliminarea, detoxifică).

Pe lângă multe alte beneficii pentru sănătate, chitosanul este un remediu de slăbit redutabil.

Se găsește sub formă de capsule, în farmacii și magazinele naturiste, și este un inamic de temut al kilogramelor în plus.

Efecte demonstrate pentru scăderea în greutate

Chitosanul se numără printre foarte puținele produse naturale ale căror efecte pentru scăderea în greutate au fost demonstrate prin studii clinice dublu orb.

Mai exact, studii care testează efectul chitosanului prin comparație cu un remediu fals/placebo, făcute pe pacienți umani.

O cercetare realizată în Statele Unite, sub conducerea prof dr. E. N. Schiller, a arătat că administrarea chitosanului duce la scăderea în greutate cu 1,7 kilograme, în medie, după 6 săptămâni de tratament.

Important de menționat este faptul că pacienții care au folosit chitosanul și au slăbit nu au ținut nici un fel de dietă.

În cazul în care se reduce, în paralel cu administrarea chitosanului, chiar și doar cu 10-15% porția zilnică de hrană, scăderile în greutate sunt mult mai spectaculoase, putând fi și de 2-3 ori mai mari, spun oamenii de știință.

Cura cu chitosan

  • Pentru scăderea în greutate, se iau 1-2 capsule de chitosan, cu 30 minute înainte de masă. Conținutul capsulelor se dizolvă în jumătate de pahar de apă și se bea pe stomacul gol.

Luat înainte de masă, chitosanul taie pofta de mâncare și reduce rata de asimilare a grăsimilor din alimente.

  • La 5 minute după ingerarea chitosanului (nu concomitent) se mai bea încă 1 pahar de suc de portocale sau de lămâie (naturale).

Asocierea cu acidul citric crește senzația de sațietate dată de chitosan. Ca atare, se reduce porția zilnică de hrană, cu un efort mai mic.

Cei care au obiceiul de a ciuguli între mese, vor lua înainte de fiecare porție de hrană, oricât de mică, o jumătate de pahar de apă cu 1 capsulă de chitosan. Dozele mărite nu dau reacții adverse.

Precauții, contraindicații

Fiind un extraordinar absorbant gastric, nu se recomandă administrarea chitosanului la un interval de timp mai mic de 2 ore înainte de a se lua antibiotice, vitamine, substanțe medicamentoase în general, deoarece le poate inactiva.

Nu este indicat chitosanul, mai ales administrat înainte de masă, la persoanele cu hipoaciditate.

În timpul tratamentului cu chitosan, se va acorda o mare importanță hidratării zilnice, fiind în mod obligatoriu consumul a cel puțin 1,5 l de lichid pe zi.

loading...
Loading...

6 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 5
  4. 6

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>