Rețete naturiste

CHIFTELUŢE de PEŞTE – pentru un ficat sănătos

Chifteluţele de peşte cu sfeclă este o reţetă pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă şi sănătoasă.

Este o reţetă recomandată în special persoanelor care ţin un regim hepatic, datorită modului dietetic în care peştele şi legumele sunt gătite.

Nutrienţii furnizaţi prin acest preparat inedit previn deficienţele nutriţionale şi asistă funcţia hepatică.

În plus, reţetele cu peşte oferă alternative nutriţionale sănătoase, fiind recomandate de experţii în nutriţie pentru o dietă cu adevărat echilibrată.

Chifteluţe de peşte cu sfeclă coaptă şi cartofi natur

Anumite alimente nu doar că sunt permise în regimul hepatic, ci sunt chiar indicate. Printre acestea, codul şi sfecl.

Codul reprezintă o sursă inegalabilă de proteine, grăsimi esenţiale Omega 3, vitamine şi minerale, nutrienţi de bază pentru o viaţă lungă, lipsită de boli.

Acest tip de peşte furnizează din plin proteine, grăsimi sănătoase, vitaminele B6 şi B12, fiind cel puţin la fel de sănătos ca celebrul somon.

Sfecla roşie este foarte bine tolerată de ficat. Această legumă protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea lor mai rapidă şi le stimulează funcţionarea normală. Are efect de detoxifiere a ficatului ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate.

Chiftele de cod – perfecte in regimul hepatic

Ingrediente

  • 300 grame cod
  • 3 linguri orez fiert
  • 1 felie de pâine integrală
  • 4 cartofi
  • 1 ou
  • 2 sfecle potrivite, coapte
  • un praf de sare
  • pătrunjel proaspăt, mărunţit

Cum se procedează

– Sfecla se spală, se tamponează cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de apă, după care se introduce (cu tot cu coajă – obligatoriu) în cuptor, la 150 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute. la final, se decojeşte.

– Se curăţă cartofii, se taie în cubuleţe şi se pun la fiert.

– Se fierbe peştele în apă cu sare, iar când carnea se frăgezeşte bine, se îndepărtează de pe oase şi se toacă împreună cu pâinea înmuiată în apă plată.

– Se amestecă această compoziţie cu oul, orezul fiert, sarea şi puțin pătrunjel.

– Se formează în palmă chiftelele şi se fierb la aburi pentru aproximativ 20 de minute, sau se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Chiftelele de peşte se servesc împreună cu cartofii natur, presăraţi cu pătrunjel, şi sfecla coaptă, tăiată felii potrivite.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>