Chefirul în Tratamente Externe

Băutură cu proprietăţi deosebite, profilactice şi terapeutice, chefirul întăreşte sistemul imunitar, protejează flora intestinală, grăbeşte eliminarea toxinelor, acţionând ca agent antimicrobian şi antiinflamator, coleretic şi antiseptic.

Pe lângă uzul intern, chefirul poate fi introdus cu succes în aplicaţii externe, ca remediu natural pentru ameliorarea durerilor sau ca ingredient de bază în tratamentele cosmetice.

Reducerea simptomelor în neurodermatită

Pentru reducerea puritului şi pielii uscate se amestecă o jumătate de litru de chefir cu 100 ml. ulei de măsline de bună calitate.

Amestecul obţinut se toarnă în apa pregătită pentru baie, în care se scufundă corpul. Tratamentul se realizează o dată pe săptămână.

Picioare grele, umflate şi obosite

Peste 3 litri de apă călduţă se toarnă o jumătate de litru de chefir. Se amestecă foarte bine, iar în această apă se scufundă picioarele timp de 30 de minute.

După această perioadă, picioarele se clătesc cu apă călduţă.

Dureri reumatice

Chefirul se încălzeşte uşor, iar cu el se ung zonele afectate, prin mişcări circulare, de 7-8 ori pe zi, la intervale de o oră.

Tratamentul se repetă până la dispariţia durerilor.

Împotriva ridurilor

Se prepară un amestec din 2 linguri de chefir, o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline şi 2 linguri de fulgi de ovăz.

Masca preparată se aplică pe faţă (excepţie făcând zona din jurulochilor) şi pe gât. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Tratamentul se aplică de 2 ori pe săptămână, întotdeauna seara.

chefir

Chefirul, Ingredient in Tratamentele Cosmetice

Împotriva tenului gras

♣ Se amestecă 5 linguri de tărâţe de grâu cu 5 linguri de chefir şi  lingură de sare de mare. Cu preparatul obţinut se masează tenul prin mişcări circulare, după care masca exfoliantă se poate clăti cu apă călduţă.

♣ Se amestecă 2 linguri de chefir cu 2 linguri de pulbere de argilă albă, iar amestecul se întinde pe faţă. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute şi se clăteşte cu apă călduţă, din abundenţă. Este indicat ca această masca să se realizeze dimineaţa.

Împotriva tenului uscat

♣ Se prepară o pastă din 5 linguri fulgi de ovăz, 5 linguri chefir, o lingură sare de mare şi o lingură de miere. Cu această cremă exfoliantă se curăţă faţa, prin mişcări circulare, după care se clăteşte cu apă călduţă. În tot acest timp, buzele şi ochii vor fi feriţi de acțiunea cremei. Tratamentul se face seară, o dată pe săptămână.

♣ Se prepară o mască din 2 linguri de chefir, o lingură de brânză de vaci şi 1 gălbenuş de ou. Se amestecă foarte bine şi se aplică pe faţa curăţată. Masca se lasă să acţioneze vreme de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Tratamentul se repetă de 2 ori pe săptămână.

Mască de păr împotriva excesului de sebum

Pentru prevenirea şi echilibrarea excesului de sebum se îmbibă în chefir un tampon cu care se freacă rădăcina părului. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care părul se spală cu şampon.

Tratamentul se repetă de 2 ori pe săptămână, pe o perioadă de 5 săptămâni.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *