Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cheesecake delicios cu LAVANDA si miere. Gust divin, „sanatate curata” !

Acestă reteta de prăjitură fara coacere , pe lângă gustul fin și aroma deosebită, vă aduce și beneficiile pe care lavanda le oferă pentru sănătate.Se prepara repede in aproximativ 20 min. O rețetă fără coacere, răcoritoare și parfumată.

Ingrediente

– 4 linguri de flori uscate de lavandă
– 1/4 cană cu apă fierbinte
– 1 cănă și jumătate de biscuiți făinoși zdrobiți (aproximativ 21 biscuiți)
– 3 linguri de unt, pe care îl topiți
– 500 g cremă de brânză
– 1/2 cană de miere (dacă aveți puteți folosi miere de lavandă, care îi va conferi prăjiturii o aromă unică)
– 1 cană de smântână pentru frișcă
– Flori de lavandă și frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

1. Puneți 3 linguri de flori de lavandă împreună cu apa fierbinte într-un bol mic. Acoperiți și lăsați să infuzeze timp de 15 minute. Apoi strecurați și păstrați ceaiul obținut.

2. Zdrobiți restul florilor se lavandă rămase (1 lingură). Puneți folorile într-un bol și amestecați cu biscuiții zdrobiți și cu untul topit. Amestecul obținut se presează pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 23-25 cm, care a fost unsă cu unt în prealabil.

3. Pentru umplutură, puneși crema de brânză într-un bol mare și bateți bine împreună cu mierea până se obține o cremă fină. Adăugați apoi treptat ceaiul de lavandă. Într-un bol separate bateți frișca până se întărește. Puneși crema de brânză peste blatul de biscuiți apoi desupra adăugați frișca.

4. Puneți prăjitura la frigider până a doua zi. Scoateți suportul lateral al formei de tort. Presărați flori uscate de lavandă și decorați cu fruze de mentă.

Se obțin până la 16 porții.

Acestă prăjitură, pe lângă gustul fin și aroma deosebită, vă aduce și beneficiile pe care lavanda le oferă pentru sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *