Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cereala care întinerește organismul feminin cu 10 ani! Sursă naturală de colagen. Iată de ce trebuie să-l consumăm

Există un aliment capabil să compenseze deficitul de colagen din corpul feminin și să îl întinerească cu câțiva ani – este vorba de arpacașul din orz. Pielea, parul si unghiile dumneavoastra vor fi sanatoase si tinere!

Mancati acest fel de mancare macar o data pe saptamana — veti fi incantata de rezultat! Inca din vechime boabele decorticate de orz au capatat denumirea de arpacas. Avand suprafata lucioasa, ele seamana cu perlele.

Proprietăți benefice ale arpacașului din orz

Arpacașul fiert este denumit în popor ”terciul frumuseții, această cereală conținând o cantitate enormă de lizină – aminoacidul care participă activ la sinteza colagenului. Arpacașul conține o cantitate mare de substanțe nutritive care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.

Se știe că acesta contribuie la menținerea elasticității pielii, împiedicând, astfel, formarea ridurilor. Încă un motiv bun de a include arpacașul în meniul nostru este reprezentat de cantitatea mare de vitamine pe care acesta la conține: A, PP, E și vitaminele grupului B.

Consumul regulat al terciului din arpacaș nu contribuie doar la menținerea frumuseții pielii, ci și la scăderea în greutate. Acest aliment sățios și hipocaloric este bogat în celuloză și proteine.

Cum preparăm așa-zisul ”terci al frumuseții

Ingrediente:

  • Un pahar de arpacaș din orz;
  • Un litru de apă;
  • 2 litri de lapte.

Mod de preparare:

  • Acoperiți arpacașul cu apă și lăsați-l să se înmoaie peste noapte;
  • Spălați-l și acoperiți-l cu lapte cald;
  • Aduceți terciul până la punctul de fierbere, după care acoperiți-l cu un capac și fierbeți-l la bain-marie pe parcursul a 3 ore.
  • Terciul va căpata, astfel, o nuanță plăcuta de bej și un gust de lapte înnăbușit.

Arpacașul din orz, ingredient minune

Arpacașul are multiple întrebuințări. Preparat sub formă de ceai, acesta este un bun remediu împotriva acneei, pistruilor, negilor și afecțiunilor cutanate.

Arpacașul mai combate și constipația, avitaminoza, este cicatrizant, curață pielea și prezintă proprietăți tonice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *