Sfaturi

Cercetătorii ne dezvăluie 5 secrete de VIAŢĂ lungă ale centarilor chinezi

Secretele pentru o viaţă lungă sunt cunoscute de mii de ani de către chinezi.

Curioşi să afle regimul de viaţă al chinezilor care trăiesc, frecvent, peste 100 de ani, cercetătorii occidentali au ajuns la câteva concluzii demne de luat în seamă.

Ne putem folosi de ele pentru a menţine un stil de viaţă sănătos. Iată câteva secrete ale centenarilor chinezi pentru o viaţă lungă şi lipsite de probleme:

Mâncaţi mai puţin şi trăiţi mai mult

Potrivit cercetătorilor occidentali, unul din secretele longevităţii constă în faptul că mănâncă puţin, uneori, chiar deloc, din cauza sărăciei în care trăiesc. Un alt obicei: să vă ridicaţi de la masă înainte de a vă fi săturat. Astfel spus, ingerarea unui număr redus de calorii prelungeşte viaţa.

Porţii mici, de cinci ori pe zi

Se pare că ingerarea unor porţii mici de alimente, de patru-cinci ori pe zi, oferă organismului un aport regulat de nutrienţi, de zahăr în sânge şi de energie, pe toată durata zilei. Prin porţiile reduse, sistemul digestiv şi metabolimul sunt protejate, iar repartizarea caloriilor pe durata întregii zile reduce riscurile bolilor coronariene.

‘’Carnivori’’ doar în weekend

S-a constatat oficial că, spre deosebire de rudele lor consumatoare de carne, vegetarienii au mai puţine boli degenerative şi cancere. Mai mult decât atât, se estimează că un sfert din bolile canceroase se datorează lipsei de fibre vegetale complete în alimentaţie. Pentru a trăi mai mult, chinezii aleg să consume carne doar la sfârşitul săptămânii, în cantităţi „potrivite”.

Usturoiul si ghimbirul nu lipsesc din alimentatia centenarilor chinezi

Dimineaţa începe cu usturoi

Cercetătorii su descoperit că centenarii chinezi îşi încep dimineaţa cu usturoi, iar ţăranii care lucrează în orezării îl iau cu ei, drept merinde. Alicina din usturoi are multe beneficii asupra sănătăţii: previne scleroza arterelor şi obstrucţia vaselor de sânge ale inimii, scade colesterolul şi dizolvă grăsimile, stimulează hipofiza, reglează glicemia şi previne cancerul.

Condimentele, nelipsite de la mese

Cu toţii am observat că, atunci când consumăm alimente iuţi, transpirăm şi ne facem roşii în obraji. Acestea sunt semne bune, spun specialiştii, deoarece vasele de sânge se dilată şi circulaţia sângelui se accelerează. Usturoiul, ceapa, piperul, boiaua, ghimbirul şi turmericul sunt condimente nelipsite de pe masa chinezilor. Toate fac bine la inimă, împiedică formarea plachetelor de grăsime din sânge şi îmbunătăţesc circulaţia.

loading...
Loading...