Cercetătorii danezi au identificat patru SEMNE pe CORP care indică un mare PERICOL pentru sănătate

Majoritatea oamenilor trăiesc adesea cu o boală nedescoperită și ajung să aibă probleme și mai mari, deoarece ea se agravează și provoacă unele complicații serioase.

O bună sănătate este adesea reflectată într-un aspect fizic plăcut și tânăr. Potrivit specialiștilor, există semne care pot indica afecțiuni și care, totodată, ne pot salva viața.

Spre exemplu, până nu demult se credea că începutul de chelie sau ridurile de pe obraz sunt simple semne de bătrânețe.

Studiile arată, însă, că astfel de amănunte ‘’banale’’ pot anunța boli grave.

Cercetătorii danezi au identificat patru amănunte  aparent neȋnsemnate care pot duce la infarct. Iată care sunt acele modificări vizibile și care ar trebui să ne îngrijoreze:

Cele patru semne care pot anunța pericolul unui infarct

Un studiu realizat la Universitatea din Copenhaga arată că începutul de chelie sau ridurile de pe obraz pot indica afecțiuni ale vaselor coronariene și pericolul unui infarct.

Echipa de cercetători danezi a studiat 10.885 de subiecți din Copenhaga, care în 1976 aveau cel puțin 40 de ani, și pe care i-a supravegheat până în 2011.

Specialiștii au constatat o legătură evidentă între patru semne ale bătrâneții și riscul de ȋmbolnăvire:

Punctele de grasime sau colesterol – semnul cel mai alarmant

1. Riduri pe lobii urechii

2. Fruntea pleşuvă

3. Chelie în zonă occipitală

4. Puncte galbene de grăsime sub ochi sau pe pleoape.

Conducătoarea proiectului, Anne Hansen, profesor la catedra de biochimie a Universității din Copenhaga,declară:

  • ‘’Aceste patru semne sunt indicii ce pot prezice, efectiv, o boală coronariană sau un infarct’’.

Semnul cel mai alarmant, atât pentru bolile coronariene, cât și pentru infarct, îl reprezintă xantelasmele – mai exact, acele puncte de grăsime sau de colesterol.

  • ‘’Riscul sporește cu fiecare asemenea semn care apare în plus, la toate grupele de vârstă, atât la bărbați, cât și la femei’’.

Cele mai periclitate sunt persoanele care prezintă mai multe din semnele amintite și, în plus, au trecut de 70 de ani.

Decisivă nu este vârsta cronologică, ci cea biologică – adică, exact ceea ce reflectă aspectul exterior – spun cercetătorii, care, de asemenea mai declară următoarele:

  • ‘’Poate că medicii ar trebui să-și cerceteze mai atent pacienții și să-i îndemne din timp către un stil de viață mai sănătos, în loc să-i supună, prea târziu, unor intervenții pe cord, adesea fatale’’.

 

 

One comment

  1. 1

    ,,Poate ca medicii ar trebui sa-si cerceteze mai atent pacientii si sa-i indemne din timp catre un stil de viata mai sanatos,,..cui ii pasa de semenul sau in ziua de azi? Sa mai amintesc si faptul ca nu ar mai avea ,,obiectul muncii,, si tot ce deriva din asta…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *