Cele mai simple remedii cu HREAN pentru ANEMIE la adulți și copii

Anemia cauzată de carențe de vitamine și minerale creează mari probleme, indiferent de vârstă.

Anemia se dezvoltă atunci când nu sunt suficiente celule roșii, solide și sănătoase pentru a transporta oxigen în tot corpul.

Celulele sanguine pot duce lipsă de hemoglobină, proteina care dă culoarea roșie sângelui.

Cauze ale anemiei

  • Aport redus de fier
  • Deficit de vitamine
  • Pierderea de sânge
  • Anemia aplastică (măduva osoasă nu produce t celule sanguine pentru a le furniza organismului).

Atât la copii, cât și la adulți este necesară completarea necesarului în săruri minerale și vitamine.

Hreanul tratează anemia

Rădăcina de hrean este foarte bogată în vitamine (în special C și din complexul B) și minerale foarte importante (fier, potasiu, calciu și magneziu), substanțe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni, etc.

Fierul este un element mineral absolut indispensabil în formarea globulelor roșii.

Însă mai trebuie menționat faptul că cel mai important rol hreanului este optimizarea digestiei și a metabolismului, astfel încât fierul prezent în celelalte alimente să poată fi asimilat de către organism.

Anemie la adulți

Salată de hrean cu sfeclă roșie

Și sfecla roșie conține fier, ca de altfel, magneziu și vitamina B6, care sunt esențiale pentru asimilarea acestui oligoelement și pentru combaterea anemiei. Mai mult, sfecla roșie stimulează hematopoieza, adică procesul de formare a globulelor roșii (hematiilor).

Rețetă

Se iau 3-6 rădăcini de hrean, se spală, se curăță bine și se dau prin răzătoare. Se amestecă apoi cu 1 sfeclă roșie fiartă și dată prin răzătoare.

Peste cele două legume se adaugă, apoi, sare, ulei și oțet după gust. Se adaugă și puțină miere, după care se amestecă bine și se pun într-un borcan închis ermetic, cu capac.

Salata de hrean și sfeclă se poate păstra la frigider până la 2 săptămâni, timp în care își va conserva proprietățile terapeutice.

  • Se consumă câte 15-20 de lingurițe de salată de hrean cu sfeclă roșie pe zi.

Anemie la copii

Următoarea cură cu hrean este recomandată cu precădere pe perioada iernii și la trecerea de la sezonul rece la cel cald.

  • Se prepară o salată din 1-2 lingurițe de hrean ras fin, 2 lingurițe măr cu tot cu coajă, 1-2 linguri sfeclă roșie și 1-2 linguri morcov (date pe răzătoare). Această salată se consumă cel puțin o dată pe zi, minimum 1 lună.

Precauții

Hreanul se administrează cu prudență persoanelor cu colon iritabil sau care suferă de colită de fermentație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *