Cele mai eficiente terapii naturiste pentru a scăpa de PIETRELE LA RINICHI (litiază renală)

Calculii sau ‘’pietrele’’ sunt formaţiuni dure, de consistență pietroasă, formate din oxalaţi, uraţi, fosfaţi sau săruri de calciu localizaţi la  nivelul rinichilor sau în vezica urinară.

Atunci când lichidele consumate au pH-ul mic  – sunt acide – sau dacă sângele se acidifiază, se poate încuraja formarea cristalelor în rinichi.

În funcţie de dimensiune, aceste cristale pot provoca mici răni care pot duce la dureri, sângerări în urină, greaţă sau vomă.

Putem distinge patru tipuri de pietre la rinichi:

1. Pietrele din calciu sau oxalat de calciu: sunt cel mai des întâlnite, datorate unei posibile deshidratări, aport excesiv de vitamina D, boli renale, hiperparatiroidiei sau cancerului, medicamentelor de tipul diureticelor, antiacidelor şi steroizilor

2. Pietrele struvitice: conţin magneziu cristalizat şi amoniac; se formează în special după infecţiile bacteriene ale tractului urinar şi pot ajunge la dimensiuni mari

3. Pietrele din acid uric: prezente în organismul cu o aciditate ridicată a urinei

4. Pietrele din cistină: mai rar întâlnite, ele se formează la persoanele care suferă de cistinurie – o boală genetică.

În tratamentul calculilor renali, sunt folosite plante cu acţiune diuretică, antiseptică, antiinflamatoare şi antispastică la nivelul căilor urinare.

Printre cele mai eficiente tratamente şi terapii naturiste pentru eliminarea nisipului şi a pietrelor, menţionăm:

Seva de mesteacăn

Tratamentul este recomandat de medicina franceză pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor formaţi din uraţi, oxalaţi sau săruri de calciu (litiază renală – pietre la rinichi).

♣ Se ţine o cură de 20 de zile cu sevă de mesteacăn: în prima zi se consumă 0,5 litri, în a doua zi 0,6 litri, continuându-se astfel, până în a cincea zi când se ajunge la 1 litru, cantitate care se va consuma timp de 10 zile, după care cantitatea scade gradat, cu câte 0,1 litri pe zi, astfel încât în ultima zi de tratament să se consume din nou 0,5 litri de sevă.

Bobiţe de tămâie şi ulei de măsline

Tratamentul este foarte eficient pentru eliminarea pietrelor la rinichi, însă doar în condiţiile în care, în tot acest timp, nu se va consuma carne şi nici apă bogată în săruri minerale.

tamaie

Tamaia marunteste pietrele de la rinichi

Totodată, tămâia se înghite fără a fi ţinută în gură, deoarece poate ataca smalţul, dacă atinge dinţii.

♣ Cura durează 23 de zile. În prima zi, un bob de tămâie se înveleşte în miez de pâine şi se înghite cu o linguriţă de ulei de măsline. A doua zi se consumă 2 boabe de tămâie, crescându-se cantitatea cu câte una în fiecare zi, până la 12 bobiţe. Cantitatea de ulei rămâne aceeaşi. Din a 13-a zi, numărul bobițelor de tămâie scade, cu câte una pe zi.

La final, se face o pauză de o zi, după care timp de 3 zile se consumă câte 2 căni de ceai de pelin, dimineaţa şi seara.

Tinctură de tămâie

Tinctura de tămâie este recomandată în caz de nisip şi pietre la rinichi. Dezinfectează, cicatrizează şi mărunţeşte pietrele de la rinichi. Se găseşte în farmacii sau magazine naturiste, sau se poate prepara prin combinarea a 10 linguriţe de tămâie naturală cu 1 pahar de alcool de 90 de grade.

♣ La orele 8 şi la orele 11, se ia câte o linguriţă de tinctură de tămâie diluată într-un pahar de apă plată sau de izvor. Tratamentul se urmează timp de 2 – 3 săptămâni şi se reia de câte ori este necesar.

Borş de casă

Terapia cu borş de casă curăță rinichii şi colonul, fiind eficient atât în cazul depunerilor oxalice, cât şi în cazul depunerilor fosfatice.

♣ Se consumă câte 3 căni pe zi cu borş de casă, pe o perioadă de 21 de zile.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie este util în litiazele urice, ajutând la spargerea calculilor, precum şi la eliminarea acestora, datorită proprietăţilor diuretice.

♣ Se consumă sucul proaspăt stors de la 2 – 3 lămâi, cu paiul (pentru a proteja dinţii), timp de 7 – 10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *