Plante naturiste, Tratamente naturiste

Cele mai eficiente PLANTE pentru FIBROAME şi CHISTURI OVARIENE (cure)

Fibroamele sunt tumori benigne care se dezvoltă pe peretele uterin, în timp ce chisturile sunt pline cu lichid şi se dezvoltă în ovare.

Tratamentul cu plante presupune, în primul rând, o dezintoxicare a organismului.

Printre cele mai eficiente plante medicinale reglatoare hormonale şi antitumorale, care ajută în tratarea chisturilor ovariene şi a fibroamelor, se numără:

Crețişoara (Alchemilla vulgaris)

Este un puternic reglator hormonal. Se recomandă, în special, în tratarea hemoragiilor uterine, în tratarea prolapsului uterin, în tratarea chistului ovarian, pentru prevenirea şi combaterea tumorilor benigne.

  • Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere din părţi aeriene de crețişoară (obţinută prin măcinarea fină, cu râşnița electrică, a plantei uscate), de 3 ori pe zi, în cure cu o durată de până la 3 luni.

Frunzele de zmeur (Rubus idaeus)

Sunt un preţios ajutor în tratarea fibromului uterin, a chistului ovarian, a cancerului genital. Au efecte extraordinare reglatoare hormonale, fiind indicate contra ciclului menstrual neregulat, dureros, cu hemoragii puternice.

Se folosesc frunzele foarte tinere, culese în perioada mai-iunie:

  • O lingură de plantă uscată şi mărunţită se lasă într-un pahar de apă, de seara până dimineaţa, după care se filtrează. Extractul obţinut se pune deoparte. Peste planta rămasă după filtrare se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 20 de minute, apoi se strecoară şi se combină cu maceratul obţinut anterior.

Acest preparat se bea pe parcursul unei zile, în cure de minimum 1 lună.

Frunzele foarte tinere de zmeur pot fi un ajutor pretios in tratamentul fibroamelor si chisturilor ovariene

Năpraznicul (Geranium robertianum)

Recomandat mai ales ca antitumoral, fiind utilizat pentru prevenirea şi combaterea chisturilor şi fibroamelor, a bolii canceroase cu localizare genitală sau mamară.

  • Se ia câte 1 linguriţă de pulbere din tulpini înflorite de năpraznic, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol (planta se ţine sub limbă 5-10 minute, apoi se înghite cu apă), în cure de lungă durată, de 6-12 luni.

Spânzul (Helleborus purpurascens)

Această cură este probabil cea mai puternică formă de tratament contra chisturilor ovariene, a fibroamelor şi adenofibroamelor, contra cancerului genital şi mamar.

Cura se face doar sub strictă supraveghere medicală (!), întrucât spânzul este o plantă toxică, cu o componentă otrăvitoare, mortal în doze de peste 5 g.

  • Se iau, zilnic, în doză unică, 0,20 g (a cincea parte dintr-un gram) de pulbere de spânz, în combinaţie cu 2 g de pulbere de salvie, în cură de 20 de zile. Se face o pauză de 7 zile, după care cura se reia, la nevoie.

Cura cu spânz este contraindicată persoanelor foarte slăbite, care suferă de diaree cronică, precum şi celor care ţin post negru (solicită foarte puternic resursele vitale ale organismului).

loading...
Loading...