Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Cele mai bune SIROPURI în caz de BRONȘITĂ

Bronșita este o afecțiune respiratorie provocată de o răceală.

Bronșita acută se caracterizează printr-o tuse uscată, acompaniată sau nu de febră.

Bronșita cronică se face de cel puțin trei ori pe an, vreme de trei ani la rând. Este o boală de gravitate extremă. Simptomele ei sunt o tuse și o expectorație cronică. Se recomandă obligatoriu un tratament medical.

În cele mai multe cazuri, bronșita apare după un episod de răceală sau de gripă.

Pe lângă odihnă și un consum ridicat de lichide, sunt indicate remedii care stimulează apărarea naturală a organismului, numeroase practici care degajează bronhiile, medicamente anti-inflamatoare.

Siropurile naturale, preparate în casă, uşurează expectorația și calmează tusea cauzată de bronşită.

Sirop de varză cu miere

Se prepară un decoct din 60 g varză fiartă în 500 ml apă, timp de o oră. După fierbere, se lasă timp de aproximativ 15-20 minute, se strecoară și se amestecă cu 70 g miere.

Se iau câte 2 linguri de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese.

Sirop de ridiche neagră

Se ia 1 ridiche neagră, se curăță de coajă și se bagă în blender pentru a obține o pastă. Se pune într-un borcan, se toarnă deasupra un strat de miere albă de salcâm, se închide cu capac și se lasă produsul la macerat vreme de 15 zile. Se iau 3-6 linguri de sirop pe zi.

Se face o scobitură în miezul unei ridichi negre și se umple cu miere, după care se păstrează ridichea într-un loc călduros timp de 24 de ore. Din siropul care se adună, adulții pot lua câte 1-4 linguri pe zi, iar copiii câte 1.

Sirop de hrean

Peste 3 lingurițe de rădăcină de hrean dată pe răzătoare se toarnă 3 lingurițe de alcool alimentar de 40 de grade. Se lasă să stea timp de 10 minute, după care se amestecă cu alte 3 linguri de miere.

Acest amestec se administrează pe parcursul unei zile.

Sirop de lămâi și usturoi

Se pun într-un borcan, la macerat, timp de 7 zile, următoarele ingrediente: 1 kilogram miere, sucul de la 10 lămâi și 10 căpățâni de usturoi pisate fin.

Se iau câte 4 lingurițe pe zi.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *